Målvakttrioen og hundene – Molde

Målvakttrioen og hundene

Ine venter baby til sommeren og har tatt pause fra målvaktjobben for «håndballjentan», Catharina er toppmotivert og klar for å ta enda mer ansvar, og junior Katrine kom inn i keeperteamet «på dagen» fra beredskapsmodus i moderklubben Elnesvågen.

Mens vi fortsatt venter på andre del av sesongen, tre måneder etter vår siste seriekamp (bortekampen mot Oppsal), rekker vi godt en situasjonsrapport fra og om målvaktene våre: Ine Karlsen Stangvik (30), Catharina Fiskerstrand Broch (22) og Katrine Dalstein Myrvang (19). Alle tre kan for øvrig plusse på ett år i alderskolonnen i løpet av de nærmeste månedene.

Og så skal vi til og med presentere målvakttrioens firbente bestevenner på hjemmebane: Dennis, Dennis og Alva.

– Dere tar over, og det blir bra, slår Ine Karlsen Stangvik (i midten) fast, mellom Catharina Fiskerstrand Broch (t.v.) og Katrine Dalstein Myrvang. Foto: Jan  H. Indbjør

Gledelig permisjonsgrunn
– Vi er veldig glade på Ines vegne, og når hun nå blir ute av håndballspill ei stund er jo svangerskap på alle måter langt å foretrekke som årsak enn for eksempel en skade, sier Catharina om den saken – vel vitende om skadeproblemene som dessverre oppstår av og til for mange spillere i sporten vår.

Mer spilletid i vente
Det er Ine som har hatt mest spilletid av de to denne sesongen, men nå blir det ventelig mye mer på Catharina. Hun kom som kjent til MHK Elite fra eliteseriespill med Follo i foregående sesong, og har ellers fått med seg både kamper for 98-landslaget og vært på flere samlinger med rekruttlandslaget.

– I Follo hadde jeg mye spilletid og mye ansvar. Vi var nyopprykket med et ungt lag, og hadde tøff motstand. Det ble nedrykk til slutt, men vi lærte mye av den sesongen. Det gjelder for meg også, og jeg føler ikke at mindre spilletid denne sesongen har påvirket tryggheten min.

Catharina er i gang med andre studieår til bachelorgraden i entreprenørskap på BI, men nå naturlig nok på deltid og med nettbasert undervisning og gjennomføring. Kontrakttida i MHK Elite gjør at hun må bruke litt lengre tid på å fullføre studiene.

Ansvaret og spilletida strekkes ut for Catharina nå. Foto: Jan H. Indbjør

Talentfulle Katrine var i beredskap
Katrine rykker inn, etter å ha spilt for 20-årslaget til moderklubben Elnesvågen i den midtnorske regionserien i høst. Hun har vært en av NHF-regionens mest lovende målvakter i sin aldersklasse i mange år, har vært på mange regionale landslagssamlinger og på regionslagene i de nasjonale mesterskapene. Det har blitt veldig mange Trondheims-turer til treninger og kamper av den grunn.

– Jeg har hatt en god treningshøst i Elnesvågen, i tillegg til kampene har jeg hatt målvakttreninger med Mary Ann Samuelsen Naas og god oppfølging av U20-treneren Rolf Endre Orten. Begge var jo dyktige målvakter selv da de var aktive, forteller Katrine, som nå er inne i sitt siste skoleår i toppidrettsklassen ved Molde vgs.

Katrine er dyktig til å lese spillet og glir fint inn i gruppa, mener Ine. Foto: Jan  H. Indbjør

Har vært med på MHKs satsingslag
Hun har vært inne i treningsgruppa til elitegruppa vår med ujevne mellomrom helt siden hun var 16 år, og har også vært en viktig spiller i satsingslagene til Molde HK Elite både i J16 og J18 – som en følge av samarbeidsavtalen mellom klubbene. Siden i sommer har hun altså vært i beredskap på hjemmebane, og ble hentet inn i elitestallen da Ine gikk ut i svangerskapspermisjon.

– Selv om jeg var forberedt på at jeg kunne bli kalt inn til elitelaget, dersom noe skjedde, kom beskjeden likevel som et lite sjokk. Det blir naturligvis et annet nivå både på treninger og i kamper nå, men jeg tar utfordringa, sier Katrine, som på fritida jobber for Hjemmetjenesten i Hustadvika kommune.

– Jeg får litt mindre tid til det nå, men kan «shoppe» vakter i forhold til trenings- og kampplanene. Det skal gå bra.

Ine i heiagjengen
At Catharina og Katrine vil løse oppgavene godt, er Ine sikker på:

– Catharina må ta mye av ansvaret nå, og den erfaringa har hun allerede med Follo. Jeg er sikker på at hun gleder seg til å få mer spilletid og til å vise sine kvaliteter. Hun har allerede bekreftet sin kapasitet i innhoppene i høst. Katrine har trent med oss også tidligere og glir fint inn i gruppa. Hun er flink til å lese spillet og har gode ferdigheter. For begge gjelder det å senke skuldrene litt og kose seg med mulighetene.

Kos med hundelivet også
Utenom alle håndballøktene har målvaktene altså et «hundeliv», der disse firbente får mye oppmerksomhet og stell: Ines ni og et halvt år gamle spanske vannhund «Dennis», Catharinas halvannet år gamle golden retriever «Dennis» og Katrines tre år gamle lille maskot, shi-tzuen «Alva». To ganger Dennis, altså, som kanskje ikke er like uregjerlige som tegneseriefiguren av samme navn?

– Dennis og Dennis har vært på flere turer sammen og er gode kamerater. Så har de kanskje noen likhetstrekk med eierne sine, tenker jeg. Min Dennis blir aldersmessig storebror her, og sjefer litt på tur, mens Catharinas Dennis er litt mer avslappet og lusker litt rundt på egenhånd i terrenget. Jeg kjenner ikke så godt til Alva, men hvis hun er lik Katrine er hun nok snill, positiv og rolig. Dennis var på helgebesøk hos dem i fjor, så de ble godt kjente da, sier Ine i sin lille og muntre hunderapport.

To ganger Dennis koser seg på tur. Catharinas retriever nærmest og Ines vannhund bak. Foto: Ine/Catharina på tur
Alva er Katrines maskot på hjemmebane i Elnesvågen og koser seg i snøen. Foto: Katrine