Flint første motstander i revidert serieoppsett – Molde

Flint første motstander i revidert serieoppsett

Bortekamp mot Flint Tønsberg søndag 21. februar står først på den reviderte kampplanen i eliteserien for Molde HK Elite, etter «koronapausen» den siste måneden. Ei uke seinere kommer hjemmekampen mot Vipers.

– Det har vært krevende for NHF å få kabalen til å gå opp, og ingen kan gi garanti for at denne kampplanen holder helt inn. I første omgang tar man sikte på å holde planen fram til og med 14. mars, og sørge for at alle har møtt de andre lagene minst én gang, i fall det ikke blir mulig å fullføre sesongen, sier MHK-trener Tor Odvar Moen.

Er det noe nytt? I påvente av ny kampstart og i usikkerheten rundt koronasituasjonen har trener Tor Odvars orientering til spillergruppa vært standard prosedyre foran treningsøktene i Molde Arena. Foto: Jan H. Indbjør

Færre lag i et eventuelt sluttspill?
Neste mål kan bli å få gjort unna 75 prosent av sesongen, 18 kamper på hvert lag, og finne en måte å regne ut en rettferdig sluttabell på.

– Men vi håper selvsagt at myndighetene gir oss tillatelse til å gjennomføre hele serieprogrammet. Da er søndag 9. mai kampdato for siste kamprunde for oss, slik planen er i øyeblikket. Hva som skjer med et eventuelt sluttspill vil bli vurdert etter hvert. En mulig løsning kan bli å kjøre et sluttspill med fire lag i stedet for åtte, som er det vanlige, sier Tor Odvar.

De andre tolv lagene spiller sin siste serierunde onsdag 12. mai.

«Håndballjentan» våre har bare rukket ti seriekamper så langt, og mangler bortekampen mot Fredrikstad og hjemmekampen mot Vipers før de har fullført en «enkel serie» – og kommet halvveis. Også Larvik og Aker står med ti kamper, Vipers og Sola med elleve. Oppsal er oppe i 14 og har spilt flest kamper. Kampene til Vipers i Champions League og til Storhamar i European League har naturligvis også gitt utfordringer i forhold til kampoppsettet for NHF.  

Kamppause på over tre måneder
Når MHK-spillerne står kampklare i Slagenhallen i Tønsberg neste søndag, er det drøyt tre måneder siden den forrige eliteseriekampen for «håndballjentan» våre, bortekampen mot Oppsal 15. november. Landslagsperioden – med EM i Danmark i desember, og koronautfordringene nå i januar, satte andre del av sesongen skikkelig på vent for laget vårt.

Med koronapandemi i nesten ett år nå, ble jo denne sesongen spesiell helt fra starten av. Og smitteutbruddet i vårt eget lag rundt nyttår gjorde utfordringa enda større for oss. Spillerne har fått en lengre oppkjøringsperiode til andre del av sesongen enn de hadde foran sesongstart sist sommer. Og i tillegg uten å kunne trene tøft i en lang periode og uten å kunne spille treningskamper. Det er veldig spesielt.

– Ja, verken spillerne eller jeg har opplevd dette før. Det er vanskelig å vite hvordan det slår ut når vi nå kommer i gang med kampene igjen, men vi skal gjøre vårt ytterste – det kan jeg love, sier Tor Odvar.

Fem kamper på to uker
Det gir seg selv at det blir tett mellom kampene i noen perioder framover. MHK skal for eksempel spille fem kamper i løpet av to uker i perioden 28.02 – 14.03.

Fire av de gjenstående kampene skal spilles på onsdager, én på torsdag. Hjemmekampene mot Sola (10.03) og Fredrikstad (05.05) er på onsdager.

Kampoppsettet
Det nye kampoppsettet ser slik ut for laget vårt:
Søndag 21.02: Flint Tønsberg – Molde (16)
Søndag 28.02: Molde – Vipers (18.30)
Torsdag 04.03: Larvik – Molde (18)
Søndag 07.03: Fredrikstad – Molde (15)
Onsdag 10.03: Molde – Sola (18)
Søndag 14.03: Molde – Oppsal (16)
Søndag 28.03: Molde – Aker (18)(Palmesøndag)
Onsdag 31.03: Fana – Molde (18)
Søndag 11.04: Rælingen – Molde (18.30)
Søndag 25.04: Molde – Tertnes (15.30)
Onsdag 28.04: Byåsen – Molde (18)
Søndag 02.05: Vipers – Molde (18.30)
Onsdag 05.05: Molde – Fredrikstad (18)
Søndag 09.05: Molde – Storhamar (16)