Mona har bursdag i dag – serieoppstart på ønskelista – Molde

Mona har bursdag i dag – serieoppstart på ønskelista

I dag fyller Mona Obaidli 24 år, to uker etter at hun signerte en ny toårskontrakt med Molde HK Elite. Etter tre måneders kamppause ligger snarlig «gjenåpning» av eliteserien høyt på ønskelista hennes.

– Jeg håper virkelig at vi får komme i gang igjen til helga, men jeg forstår at det fortsatt ikke er gitt endelig klarsignal fra myndighetene. Dette er ei tålmodighetsprøve for alle sammen, og både jeg og resten av spillergruppa brenner etter å få spille kamp igjen nå, sier Mona.

Mona Obaidli jakter på flere slike skuddposisjoner når eliteserien forhåpentlig snart er i gang igjen. Her fra hjemmekampen mot Rælingen i høst. Foto: Jon Forberg

Gradvis oppbygging etter kneskaden
Etter et drøyt års opptrening etter korsbåndskaden, som hun pådro seg under trening i mars for to år siden, var Mona så vidt tilbake i kamp på slutten av 2019-/20-sesongen.

– Jeg rakk to minutter mot Vipers og et kvarter mot Fredrikstad i siste serierunde, men det var bare for å kjenne litt på kampspillet igjen. Jeg var fortsatt litt forsiktig i begynnelsen av denne sesongen, men nå føler jeg meg hundre prosent klar igjen.

Klar for større rolle
Mona står med 23 scoringer på de ti seriekampene laget har spilt til nå, og det er hun ikke helt fornøyd med.

– Jeg har naturligvis ikke hatt like mye spilletid denne høsten som i tidligere og skadefrie sesonger, men burde likevel ha hatt bedre uttelling. Og jeg er motivert for å ta en større del av spillet og en større rolle på laget fra nå av. Jeg har hatt en god samtale med trener Tor Odvar om dette, forteller hun.

Hun regner selv «ankomstfasen» som sin sterkeste side av spillet, men i høst spilte hun veldig sjelden etablert forsvar og fikk dermed som innbyttespiller ikke utnyttet sin styrke der.

– Jeg ser på meg selv som en toveisspiller, og håper og tror at jeg får vise det ofte i siste del av sesongen.

Treneren støtter henne i dette: – Mona har så mye håndball i seg og fortsatt mye uforløst. Hun er en toveisspiller som vil og kan bidra mye i fortsettelsen. Selv om hun i første del av denne sesongen i stor grad har spilt «én vei», sa Tor Odvar Moen da Mona forlenget kontrakten sin med klubben forleden.

Mona i godt lokalt selskap i velfortjent drikkepause under trening i Molde Arena, flankert av storesøster Sherin (t.h.) og Vilde Vike Nerås (t.v.). Foto Jan H. Indbjør

Bursdagsfeiring med mamma og pappa
I dag blir det nok en liten bursdagsfeiring med familien og de nærmeste hjemme hos mamma og pappa i Nordbyen. – Det har vært mange hjemmebesøk gjennom vinteren, det blir kjekt.

Mona og kjæresten Kjetil (Holand Tøsse) bor ellers sammen med et annet håndball/fotball-par, søster Anniken og kjæresten Jonas (Rønningen).

I høst begynte Mona som nettstudent i pedagogikk ved Høyskolen i Kristiania i Oslo. Det skal kunne være et bra grunnlag for videre utdanningsvalg, tror hun.

– Men jeg har jo planer om å være profesjonell håndballspiller i mange år ennå, sier 24-åringen med et stort smil.

Laget i godt slag igjen
På dagsprogrammet til Mona står naturligvis også ei håndballøkt med laget i Molde Arena. Flere av spillerne våre ble som kjent fanget av Covid19-smitten rundt nyttår og måtte ha en periode med kontrollert opptrening etter at de ble friskmeldt.

– Vi skulle ønsket oss mer kamptrening etter dette, men jeg føler at vi er i godt slag og i god rute nå. Det er trykk på treningene igjen, forsikrer Mona.

Flint eller ikke?
Den siste reviderte kampplanen fra NHF forteller at «håndballjentan» våre skal møte Flint Tønsberg på bortebane kommende søndag, men fortsatt er det usikkert om det blir gitt endelig klarsignal til eliteseriehåndball igjen nå etter de siste ukenes opphold. Beskjeden kommer ventelig i løpet av torsdag eller fredag.