Først skal hun bli mamma – så tar Ine tre nye MHK-sesonger – Molde

Først skal hun bli mamma – så tar Ine tre nye MHK-sesonger

Ine Karlsen Stangvik og Molde HK Elite er enige om en ny treårskontrakt, men før hun tar plass mellom målstengene i Molde Arena igjen vil en baby være på plass hos 30-åringen og kjæresten Lars på Freistranda på Nordmøre.

– Jeg trives veldig godt i laget og med tilværelsen min både i Molde og på Frei, og ønsket sterkt å få være en del av håndballprosjektet også videre. Jeg tar sikte på å være innom treningene i Molde ukentlig framover, og holde kontakten med jentene og gruppa. Det er viktig, hyggelig og inspirerende for meg. Kanskje kan jeg også hjelpe med råd og tips til Catharina og Katrine i forbindelse med kampene som står igjen, hvis serien kommer i gang igjen, sier Ine.

Avtalen signeres, Ine Karlsen Stangvik skal være MHK-spiller også de neste tre sesongene. Foto: Molde HK Elite

– Blant de beste målvaktene
MHK-trener Tor Odvar Moen gleder seg også stort over at Ine satser videre med «håndballjentan» etter fødselen:

– Vi er utrolig godt fornøyd med å få beholde Ine i satsinga vår. Hun er en av de beste i bransjen og gir oss ekstra trygghet. Nå skal hun få konsentrere seg fullt og helt om å bli mamma, og så vet vi at hun vil komme motivert tilbake. Målet vårt må være å få Ine inn i landslagsdiskusjonen igjen.

Inspirasjon fra kjæresten
Kjæresten Lars Grøtting er og blir også en inspirator og velkvalifisert treningskamerat for Ine. Han er triatlon- (svømming/ sykling/løping) og randonée-utøver (skialpinisme), og har tidligere vært aktiv både i bryting, boksing og svømming i Kristiansund.

Da koronapandemien stanset konkurransesesongen for triatlonutøverne for ett år siden, laget Lars sin egen ironmanløype på hjemmebane – med 3,8 kilometer svømming (i fjorden utenfor huset på Freistranda), 180 kilometer sykling (sju og en halv gang rundt Freihalvøy) og 42 kilometer løp (inn til Kristiansund sentrum og tilbake). Denne informasjonen har vi fra en reportasje i Tidens Krav i mai i fjor.

– NM i sprinttriatlon skal etter planen arrangeres i Arendal i midten av juni. Der er det 750 meter svømming, 21 kilometer sykling og 5 kilometer løping som er distansene. Det er et sesongmål for meg, forteller Lars.

Ine og kjæresten Lars Grøtting venter barn sammen til sommeren, og lover å holde treningsaktiviteten i gang i ventetida. Foto: Jan H. Indbjør

– Elsker å trene
Ine er supporter og hjelper når kjæresten legger ut på sine langturer, og er sikker på at Lars vil sørge for å holde henne i god form i håndballpausen.

– Jeg elsker å trene, og kroppen kjennes bra. Samtidig har jeg de siste tre månedene fått mye mer tid til pleie formen utenfor håndballbanen, og ikke minst hatt mange fantastisk flotte skiturer sammen med Lars. Jeg kan jo ikke med sikkerhet vite når jeg er klar for håndballtrening etter fødselen, og går derfor ikke ut med en dato for det, sier Ine.

– Spillerne skal være trygge
Trener Tor Odvar synes det er kjekt at spiller og klubb har et forent syn på dette:

– Dette er en naturlig del av å drive toppidrett på kvinnesida, og at graviditet og fødsel ikke betyr at det blir stopp på satsinga på idrettsarenaen. Spillerne skal være trygge på at de kan fortsette om de ønsker og at forholdene blir lagt til rette for det.

Målvakt-Ine i aksjon i høstkampen mot Flint i Molde Arena. Foto: Jon Forberg