Mia Kristine klar for elitespill i Molde HK – Molde
Mia Kristine Strand har lært sin håndball i Charlottenlund SK. Nå skal den venstrehendte høyrekanten ta steget opp til eliteserien med Molde HK Elite. Foto: Andreas K. Berge, kvinneidrett.no

Mia Kristine klar for elitespill i Molde HK

Hun fyller 20 år i slutten av april, og et par måneder seinere slutter Mia Kristine Strand seg til «håndballjentan» i Molde HK Elite – etter å ha gjennomført hele håndballgrunnskolen i trondheimsklubben Charlottenlund SK.

– Jeg hadde ikke forventet å få eliteseriesjansen allerede nå, men kunne ikke si nei til tilbudet fra Molde eller til utfordringene og utviklingsmulighetene som venter meg i toppdivisjonen, sier Mia Kristine.

Toppscorer mot topplaget
Den venstrehendte høyrekanten har bidratt godt for CSK i 1. divisjon de to siste sesongene, og står med 42 scoringer på de 12 kampene trønderklubben rakk å spille før det ble bråstopp i seriespillet i denne sesongen.

I den foreløpig siste seriekampen, borte mot serieleder Follo 17. januar, ble hun toppscorer for CSK (sammen med Ine Sagosen) med fem scoringer. Kampen endte for øvrig 28-28, etter at CSK hadde ledet med seks mål på det meste.

– Det var ikke mange som trodde vi skulle ta poeng i den kampen, så uavgjort var egentlig bra, men vi var veldig nær to poeng.

Mia Kristine Strand har lært sin håndball i Charlottenlund SK. Nå skal den venstrehendte høyrekanten ta steget opp til eliteserien med Molde HK Elite. Foto: Andreas K. Berge, kvinneidrett.no

Har hatt mye spilletid
I Charlottenlund har hun hatt Erlend Sagosen (far til Sander og Ine) som trener opp gjennom alle aldersklassene, og det er ensbetydende med en solid håndballutdanning.

– Jeg har hatt mye spilletid også på 1. divisjonslaget, og det har vært utviklende for meg. Jeg har bra fart og spenst, og jobber med å utvikle skuddteknikkene mine hele tida. Det blir helt sikkert tema når jeg er i gang i Molde også, slår Mia Kristine fast.

– Moden for eliteseriespill
Det bekrefter også MHK-trener Tor Odvar Moen, som har følgende å si om den nye høyrekanttilveksten i laget:

– Mia Kristine er en veldig spennende spiller, som har levert en god sesong i 1. divisjon. Hun er målfarlig, men har likevel et godt utviklingspotensial. Hun har allerede en god satsteknikk, og så skal vi jobbe for utvikle skuddrepertoaret ytterligere. Vi har fulgt med henne denne sesongen og er sikker på at hun er moden for å ta neste steg. Det er flott at hun vil gjøre det sammen med oss.

Mia Kristine var ferdig med videregående skole sist sommer, og har siden jobbet på sykehjem og i SFO deretter. – Det er mulig jeg tar enda et friår fra skole og studier når jeg kommer til Molde, jeg har snakket med klubben om å jobbe litt mellom alle treningsøktene.

Toppscorer mot topplaget: Mia Kristine Strand var CSKs toppscorer med fem mål i 28-28-kampen borte mot serieleder Follo forleden. Foto: Andreas K. Berge, kvinneidrett.no