Eliteserien avsluttes etter halvspilt serie? – Molde

Eliteserien avsluttes etter halvspilt serie?

Eliteserien blir avsluttet når alle lagene har oppnådd halvspilt serie, det vil si at alle 13 lagene har spilt mot hverandre én gang.

Dette ble kunngjort da Norges Håndballforbund samlet alle lagene i de to øverste divisjonene til nettmøte mandag ettermiddag.

Forutsetningene for å få gjennomført de siste kampene til halvspilt serie er naturligvis at myndighetene åpner for toppidrettsaktivitet igjen og at det i alle berørte kommuner eller fylker åpnes for vanlig trening. Om ikke det skjer innen 12. april, vil NHF vurdere situasjonen på nytt. I øyeblikket er som kjent mange av topplagene berørt av at flere kommuner og noen fylker er «nedstengt».

Fire ukers opptrening
Håndballpresident Kåre Geir Lio sier det slik: – De gjenstående kampene for å få halvspilt serie i REMA 1000-ligaen kvinner og 1. divisjon kvinner skal gjennomføres så snart som mulig, etter at myndighetene har åpnet for toppidrett igjen, og etter at lagene har fått en forsvarlig og normal treningsperiode. Vi legger til grunn at denne perioden må være på omtrent fire uker for hvert lag. Dersom det ikke åpnes for normal trening igjen fra 12. april, vil Forbundsstyret gjøre en ny vurdering av situasjonen.

Vi mangler to kamper
For Molde HK Elite betyr det at det gjenstår å spille bortekampen mot Fredrikstad og hjemmekampen mot Vipers. Med utgangspunkt i nøkkeldatoen 12. april, kan 9. mai og 12. mai være aktuelle kampdatoer for disse kampene. Dagens NHF-avgjørelse betyr at MHK-laget ikke kan bli dårligere enn nummer fem på tabellen, men vil klatre til fjerdeplass med seier i minst én av kampene.

Det er ni kamper som gjenstår å spilles før ønsket om halvspilt serie blir oppfylt. Tertnes og Oppsal er de eneste som allerede har kommet halvveis i sitt kampprogram.

Vipers kommer tilbake til Molde Arena dersom serien skal bli halvspilt. Her vår Mona Obaidli i skuddet da lagene møttes i cupkamp i høst. Foto: Jon Forberg

Redusert sluttspill?
Dersom det lykkes å få spilt de resterende ni kampene, vil det også kunne bli et sluttspill med et begrenset antall lag – trolig de fire topplagene (vanligvis åtte lag). 22.- 24. mai (pinsehelga) er muligs datoer for et sluttspill. Det er også et håp om å få spilt NM-finalen mellom Vipers og Sola, som skulle ha vært spilt i romjula. 15. mai er aktuell finaledato.

Skuffelse i Molde HK Elite
Leder Per Gjerde i Molde HK Elite uttrykker skuffelse over at NHF ikke ville ta en endelig beslutning nå: – Dette blir seigpining av klubbene og spillerne. Det har vi også gitt uttrykk for tidligere. Slik smittesituasjonen er nå og har vært ei stund, virker det optimistisk å håpe på full åpning igjen i løpet av tre uker. I mellomtida får vi også påsketida og dessverre faren for mer smitte.

En serieavslutning i midten av mai betyr eventuelt at vårt lag har hatt en kamppause på et halvt år. Siste kamp var mot Oppsal 15. november.