Elke Karsten: – Jeg er begeistret over overgangen – Molde

Elke Karsten: – Jeg er begeistret over overgangen

Det blir ikke OL-deltakelse for Elke Karsten, den 25 år gamle argentinske bakspilleren, som blir MHK-spiller fra sommeren av.

Det argentinske landslaget måtte gi tapt for toppnasjonene Spania og Sverige i helgas OL-kvalifisering i Spania. Med utgangspunkt i den internasjonale rankingen var ikke det så overraskende, selv om det argentinske landslaget har hatt et løft det siste tiåret – med deltakelse i OL i Rio i 2016 og andreplass i det pan-amerikanske mesterskapet i 2019. Elke var lagets toppscorer i begge mesterskapene.

Scoret fire mål i begge kampene
Argentina tapte 21-34 mot Sverige lørdag og 16-31 mot Spania søndag. Elke noterte seg for fire scoringer i begge kampene. Kampen mellom Spania og Sverige fredag endte 28-28 og begge disse lagene er som ventet kvalifisert for sommerens OL i Tokyo.

For Elke betyr det at hun kan slutte seg til «håndballjentan» våre allerede i begynnelsen av juli og få med seg hele oppkjøringsperioden til 21/22-sesongen. Men først skal hun avslutte sesongen med Debrecen i Ungarn.

Foto: Elke Karsten i skuddet under søndagens OL-kvalifiseringskamp mot Spania. Foto: IHF

«Super happy» for MHK-overgangen
 Det argentinske sportsnettstedet «Olé» intervjuet Elke foran helgas OL-kvalifisering og konstaterer med interesse at hun blir den første argentinske spilleren i norsk eliteserie – etter å ha markert seg både i spansk og ungarsk klubbhåndball de siste tre årene. Her kommer en oversatt versjon av deler av intervjuet:

«Olé»: – Hvordan føles det å ta et nytt sprang?

Elke: – Jeg er «super happy» og begeistret over denne nye overgangen. Det vil selvsagt bli en utfordring med ny kultur og nytt språk, men slik må det være. Jeg er veldig glad for dette og det er veldig positivt for meg og min karriere.

«Olé»: – Er dette det viktigste spranget i din karriere?

Elke: – Jeg tenker at det viktigste var å dra fra Argentina til Europa I første omgang og så videre fra Spania til et land med helt annet språk og en annen kultur.

«Olé»: – Og ungarsk og norsk språk er vel ikke så enkelt, hvordan løser du det?

Elke: – Vi snakker engelsk. Min ungarske trener snakker ikke så mye engelsk, men andretreneren gjør det. Min kommende trener i Norge snakker godt engelske, så det vil  bli slik.  

«Olé»: – Har du snakket med Moldes trener?

Elke: – Ja, han ringte meg før jeg signerte kontrakten. Den gode kommunikasjonen og samtalen jeg hadde med ham var faktisk viktig for avgjørelsen min. Og selvsagt informasjon om den norske serien og hans syn på hva jeg kan forbedre.

«Olé»: – Hva snakket dere ellers om?

Elke: – Han fortalte meg om klubbens planer, at det er mange unge spillere og at dette er viktig og motiverende. Det er veldig godt at det er gode utviklingsmuligheter.

«Olé»: – Og om din rolle i laget?

Elke: – Nei, fordi vi snakket før kontrakten ble signert. Vi skal snakkes igjen, men nå har vi fokus på denne sesongen.

«Olé»: – Hvilke mål setter du deg med denne overgangen?

Elke: – Naturligvis søker jeg utvikling. Det er mitt hovedmål, å utvikle meg som spiller og hjelpe laget mitt. Utviklingen både av meg og andre spillere er også viktig for landslaget.

PS. Det sier seg nok selv, men vi gleder oss også, Elke!