Ingen flere seriekamper for Molde Elite – Molde
Styreleder Per Gjerde (t.h.) og trener Tor Odvar Moen støtter NHFs avgjørelse om sette sluttstrek for eliteseriesesongen.

Ingen flere seriekamper for Molde Elite

Eliteseriesesongen er avsluttet for Molde Elite og ti av de andre elitelagene. Om mulig vil «seriefinalen» mellom Vipers og Storhamar bli spilt i løpet av mai.

I digitalt møte med eliteklubbene mandag ettermiddag presenterte Norges Håndballforbund sin avgjørelse, fattet av forbundsstyret denne helga: «Det blir ikke halvspilte serier for kvinner (elite og 1. divisjon). Ikke sannsynlig å få gjennomført resterende kamper på en forsvarlig måte.»

Rakk bare ti kamper
Molde Elite rakk å spille ti av seriekampene (sju seirer og tre tap), og de 14 resterende kampene blir altså ikke spilt. Av disse skulle sju spilles på hjemmebane i Molde Arena. Tertnes og Oppsal var de eneste lagene som rakk å spille 12 kamper, Aker spilte færrest kamper med sine ni.

Verken Storhamar (11 kamper) eller Vipers (10 kamper) hadde avgitt poeng, og derfor blir det forsøkt å få til en «seriefinale» mellom de to. I tillegg håper NHF å få spilt NM-finalen mellom Vipers og Sola som skulle ha vært spilt i romjula.

Styreleder Per Gjerde (t.h.) og trener Tor Odvar Moen støtter NHFs avgjørelse om sette sluttstrek for eliteseriesesongen.

Støtter avgjørelsen
– Vi støtter forbundet fullt og helt i å avslutte seriespillet nå, den avgjørelsen kunne de nok ha tatt også tidligere slik koronasituasjonen har vært lenge nå, er kommentaren både fra styreleder Per Gjerde og trener Tor Odvar Moen i Molde Elite.

Det er ikke spilt eliteseriekamper siden 14. januar, og det har naturligvis vært utfordrende for alle aktører å ikke vite om og når seriesesongen kunne fortsette. Opprinnelig skulle siste serierunde spilles 28. mars (Palmesøndag), og sluttspillet dermed etter påske. Nå blir det heller ikke sluttspill denne sesongen.

Molde Elite ligger på femteplass på tabellen med sine 14 poeng på ti kamper, og har Tertnes ett poeng foran seg med to kamper flere spilt. Sola på tredjeplass står med 16 poeng på ti kamper.