– Vi hadde mer å komme med – Molde

– Vi hadde mer å komme med

Både trener Tor Odvar Moen og kaptein Sherin Obaidli mener «håndballjentan» våre hadde mye ugjort da eliteserien ble avsluttet for ei uke siden. Laget rakk bare å gjøre unna ti av 24 kamper i denne annerledessesongen.

– Det var likevel godt at det ble satt sluttstrek, slik pandemisituasjonen var over så lang tid og med så lang ventetid på en avgjørelse, sier Tor Odvar.

Det tidligere storlaget Hypo var takknemlig inngang på Europaligaen for Sherin Obaidli og de andre «håndballjentan», men kapteinen hadde håpet på flere kamper og tøffere motstand de neste rundene. Foto: Jon Forberg

Vanskelig uten kamper
Kaptein Sherin slår fast at den lange ventetida etter nyttår har vært vanskelig, og uvissheten om det kunne bli flere kamper eller ikke har vært det verste.

– Så lang tid uten å få spille en eneste kamp er hardt for alle lag, og jeg så virkelig fram til sesongen etter nyttår. Jeg føler at vi hadde så mye mer å komme med. Vi hadde framgang hele tida i høst, selv om det ble noen resultatmessige feilskjær. Jeg tror vi hadde kommet til å markere oss sterkt også mot lagene foran oss på tabellen.

Sluttabellen ble satt opp etter poengsnitt på hvert av lagene etter kampene som var spilt. Molde Elite endte på fjerdeplass med et snitt på 1,4 poeng på sine ti kamper, med Sola på plassen foran (1,6 poeng i snitt) og Vipers og Storhamar på toppen uten poengtap (altså 2,0 i snitt). NHF håper å få avviklet en «seriefinale» mellom de to topplagene i løpet av mai, for å få kåret en seriemester.

Har lagt inn håndballpauser
Trener Tor Odvar innrømmer at januarmåneden var spesielt krevende etter at coronasmitten angrep spillergruppa rundt nyttår. Det tok faktisk over én måned før samtlige spillere hadde kommet skikkelig i gang igjen. Han har lagt inn noen «håndballpauser» i treningsprogrammet gjennom de siste månedene for å bryte opp den lange og uvisse kampfrie perioden.

– Jentene har vært flinke og jeg tror vi ville ha vært godt forberedt til de kampene som eventuelt kunne bli spilt. Men da den endelige beskjeden kom fra NHF, gikk lufta litt ut av gruppa.

Både trener Tor Odvar Moen og kaptein Sherin Obaidli tror laget hadde mer å gå på i en andre del av sesongen. Foto: Jan H. Indbjø

Samler spillerne 25. mai
Derfor brukte han bare noen dager på å «avvikle» sesongen og sende spillerne på fire ukers egentrening i første omgang. 25. mai samler han de spillerne som har kontrakt også i neste sesong til to ukers felles- og balltrening i Molde. De av nykommerne som kan være tilgjengelige, kan også være aktuelle for den samlinga.  

– Så får spillerne normal sommerferie, med gode doser styrketrening på egenhånd, og så samles vi igjen 21. juli og starter oppkjøringa til seriestart 5. september, forteller Tor Odvar.

Tok positive steg i høst
Han oppsummerte «høstsesongen» slik etter borteseieren på 12 mål over Oppsal 15. november:

– Vi har tatt steg i positiv retning både i forsvars- og målvaktspillet. Og har i tillegg hatt flere strenger å spille på, større variasjonsmuligheter, i angrepsspillet.

På det tidspunktet kunne han ikke vite at kampen mot Oppsal ble den siste seriekampen i sesongen. Men han så tilbake på sju seirer og tre tap i eliteserien, to klare seirer over Hypo Niederösterreich i Europaligaen og seier (Oppsal) og tap (Vipers) i NM.

Gikk glipp av tøffere motstand
Coronapandemien og smittevernreglene gjorde det umulig å få spilt kampene mot det russiske laget Astrakhanochka i den neste kvalifiseringsrunden til gruppespillet i Europa.

– Europadebuten ga mersmak. Hypo var ikke av samme kaliber som i sine storhetstider og bød ikke på sterk motstand, men ga oss en takknemlig intro til spill i Europa. Det var kjipt at vi ikke fikk kjenne på tøffere motstand denne gangen, men den sjansen kan vi få igjen, sier Sherin, som selv føler at hun presterte jevnere enn tidligere sesonger i de kampene de rakk å spille. Det ble ellers spesielt mye spilletid på henne etter at strekspillermakker Lone Vik fikk skadeproblemer.