Flott avslutning og godt utbytte i Tønsberg – Molde

Flott avslutning og godt utbytte i Tønsberg

«Håndballjentan» våre avsluttet Skjærgårdslekene i Tønsberg søndag med kamp nummer to mot Fana. Også denne gang endte det med moldeseier, nå så klart som 33-25.

– Jeg er veldig fornøyd med treningsuka i Larvik og turneringa i Tønsberg. Vi er blitt bedre på mye, men det er også mye vi skal finpusse på og forbedre fortsatt. Kampavslutninga i dag forteller at spillerne har godt med «power», oppsummerte Tor Odvar etter den fine seieren over Fana. Da lagene fredag møttes første gang vant vi 24-23 etter en «slitekamp».  

I søndagens kamp var Fana i føringen mesteparten av første omgang og ledet 13-11 bare tre minutter før pause, men tre strake moldescoringer ga oss 14-13-ledelse midtveis i kampen. I andre omgang var det våre jenter som festet grepet mer og mer, selv om Fana var oppe på 21-21 halvveis.

Julie markerte seg med gode kontringsmål og avslutninger fra venstrekanten mot Fana søndag. Elke (i bakgrunnen) viste også «power» i avslutningskampen. Bildet er tatt foran treningskampen mot Volda i forrige uke. Foto: Jon Forberg

Godt trent, god avslutning
De ti siste minuttene satt både forsvarsspillet, målvaktspillet og avslutningene godt – og vi «vant» andreomgangen med 19-12. Det tyder på at treningsgrunnlaget er tilfredsstillende. Thale og Elise toppet scoringslista med åtte mål hver, men det var mange som leverte utover i denne kampen.

– Husk at vi nå har fire bakspillere som aldri tidligere har spilt på samme lag, det vil ta litt tid å lære hverandre og spillet å kjenne. Her har vi vunnet tre av fire kamper og trent på nettopp det å vinne jevne kamper – det er veldig nyttig. Nå skal jentene ha et par dager uten ball og hall, så fortsetter vi med «preppingen» fra onsdag av, legger Tor Odvar til.

Fire nyttige kamper på ei halv uke
Han og «jentan» kan altså legge fire turneringskamper på ei halv uke inn i en stadig sterkere grunnmur foran eliteseriestarten på bortebane mot Oppsal onsdag 1. september. Så kommer første hjemmekamp søndag 5. september, mot Follo. Før seriestart skal laget også møte Rollon i NM-kamp, i Ålesund onsdag 25. august.

De tre første kampene i Skjærgårdslekene endte slik: 40-18 mot Gjerpen, 24-23 mot Fana og 27-33 mot Vipers.

Laget vårt, med antall scoringer mot Fana: Catharina F. Broch, Lise Slemmen Gussiås – Mia Kristine Strand, Sherin Obaidli 4, Mona Obaidli 3 (1), Julie Lygren 6, Thale R. Deila 8 (2), Vilde V. Nerås, Elise Skinnehaugen 8 (4), Ingrid H. Vikås, Elke Karsten 3, Sofie R. Roald, Anastasija Marcenic 1.