Kimberley tilbake i Molde-drakt – Molde
Kimberley Megan Ewanovich, Sola

Kimberley tilbake i Molde-drakt

Nå blir det gjensyn med Kimberley Megan Ewanovich Bleivik for håndballpublikummet vårt! Tolv år etter at hun dro fra Molde for å prøve seg i fransk håndball er den kanadiskfødte målvakta nå på vei inn i elitestallen til Molde Elite.

– Hun slutter seg til laget i slutten av uka og skal være spilleklar til søndagens seriekamp mot Fana i Molde Arena. Hun blir dermed den tredje i målvaktteamet, sammen med Catharina og Lise, mens vi venter på at Ine er skikkelig i gang igjen etter fødselen i sommer, forteller trener Tor Odvar.

Kimberley Ewanovich som fersk MHK-spiller på trening i Idrettens Hus i 2006. Foto: Erik Birkeland

På lån fram til VM-pausen
Kimberley blir moldespiller på lån fra 2. divisjonsklubben Stavanger IF i drøye to måneder, til eliteserien tar pause på grunn av VM i Spania. Molde Elite spiller hjemme mot Larvik 17. november i siste kamp før landslagsperioden.

– Jeg var overrasket da henvendelsen fra Molde kom, men ble også umiddelbart fylt med motivasjon og gira på muligheten til å ikle meg Molde-drakta igjen. Jeg var ikke så vanskelig å be, og er glad for at det løste seg på alle praktiske plan. Siden jeg forlot klubben i 2009 har jeg hatt en tilknytning til byen gjennom svigerfamilien, og oppholdt kontakt med de rundt og i klubben. Så det blir veldig spesielt og jeg gleder meg til å bidra for at klubben skal kunne nå sine ambisjonsmål denne sesongen, sier Kimberley selv om vikarjobben.

Kimberley Ewanovich Bleivik voktet Solas mål i eliteseriekampen i Molde Arena for to år siden. Foto: Kjell Langmyren

Første kontakt under turnering i Danmark
Hun var 20 år da hun kom til klubben første gang i 2006. Da var Molde HK i 2. divisjon, og kontakten med «Kim» ble opprettet etter at det kanadiske u-landslaget og blant andre MHK møttes i Dronninglund Cup i Danmark. Hun dro videre til noen år i fransk håndball, før hun slo seg ned sammen med kjæresten og etter hvert ektemannen Tord Bleivik – moldenser og tidligere MHK-spiller, i Stavanger.

Sterkt comeback i NM-finalen
Kimberley har i flere sesonger siden 2012 markert seg sterkt som målvakt for Sola HK, både i 1. divisjon og eliteserien, og seinest i NM-finalen mot Vipers i mai i år (utsatt fra desember 2020 på grunn av koronapandemien). Da gjorde hun comeback, med bravur, i Sola-målet etter at hun egentlig hadde lagt opp og fått en datter, og holdt Sola lenge inne i finalekampen mot storfavoritten.

Rekker én kamp til for Stavanger
I høst har hun rukket to NM-kamper (seier over Ålgård og tap mot Tertnes) og én seriekamp (knepent tap mot Fyllingen) for Stavanger IF til nå. Og skal etter planen spille for stavangerlaget i lokaloppgjøret mot Nærbø torsdag før hun slutter seg til Molde Elite.

– I disse månedene kommer Kimberley til å bo periodevis i Molde og i Stavanger. Vi er veldig fornøyd med å få henne inn i målvaktteamet denne tida, det gir større trygghet for alle i en periode med tett kampprogram – og i tråd med våre sesongambisjoner, legger Tor Odvar til.