Fredrikstad blir motstander i kvartfinalen – Molde

Fredrikstad blir motstander i kvartfinalen

Etter tomålsseieren i den spennende fjerderundekampen mot Flint Tønsberg onsdag kveld, blir Fredrikstad BK kvartfinalemotstanderen for Molde Elite i NM.

Det ble klart under NHFs trekning torsdag. Med utgangspunkt i at FBK spilte borte i fjerde runde onsdag (vant 29-17 over Romerike Ravens), får de hjemmekamp mot håndballjentan. Kvartfinalekampene skal spilles onsdag 27. oktober.

Trekningen førte ellers til disse andre oppgjørene i kvartfinalen: Fana – Sola, Vipers – Storhamar (reprise på siste sesongs NM-finale) og Tertnes – Aker.

Glad for å slippe favorittene
– Fredrikstad har vist gode takter i perioder til nå i sesongen, og det burde ligge an til en tøff og fair match om semifinaleplassen. Vi er glade for at vi unngikk bortekamp mot Vipers, det gjelder vel for de fleste av de andre kvartfinalelagene også. Og så er det jo et moment at de to største favorittene, Vipers og Storhamar, nå møtes allerede i kvartfinalen, er moldetrener Tor Odvars kommentar til trekningen.

Vilde markerte seg sterk med tre scoringer fra venstrekanten i første omgang av onsdagens NM-kamp. Foto: Kjell Langmyren, Rbnett

Klar ledelse ble spist opp
Onsdagskvelden bød på en jevn og veldig spennende kamp mot Flint i Molde Arena. Som kjent vant vi med ti mål over samme motstander i eliteseriekampen i Tønsberg sist søndag, og det så ut til å gå i samme retning med 13-7-ledelse til Molde Elite i NM-kampen. Men Flint-jentene kom sterkt tilbake i andre omgang, reduserte avstanden mål for mål og utliknet til 22-22 drøyt seks minutter før slutt.

Det sto 24-24 med to og et halvt minutt igjen å spille, men to Obaidli-mål avgjorde det hele – Mona til 25-24 og Sherin til 26-24 (seks sekunder før sluttsignalet lød. Kaptein Sherin ble for øvrig kåret til «lagets beste» etter kampen.

Sherin signerte den siste scoringa i onsdagens kamp, her i samtale med Flint-kapteinen og dommerne om matchballen før kampstart. Foto: Jon Forberg

God egenskap å avgjøre tette kamper
– I cupkampene er det «vinn eller forsvinn», så da var vi selvsagt først og fremst fornøyd med å gå videre. Mye var bra i første omgang, men vi skulle ha hatt bedre uttelling og ledet klarere. Når kamputviklinga ble som den ble i andre omgang sitter vi igjen med en god følelse av nok en gang å avgjøre en så tett kamp til vår fordel, oppsummerer Tor Odvar.

Kommende søndag (klokka 18) er seriefavoritt Vipers vertskap i eliteserierunde nummer seks for håndballjentan våre. Så følger ei uke med landslagstiltak for flere av spillerne. Neste hjemmekamp spilles onsdag 13. oktober, da Romerike Ravens (tidligere Rælingen) er motstander i Molde Arena – kampstart klokka 18.

Kampfakta:
Molde Elite – Flint 26-24 (13-7).
Moldes lag (med scoringer): Catharina F. Broch, Lise Slemmen Gussiås – Mia Kristine Strand 1, Mona Obaidli 7(3), Julie Lygren, Thale R. Deila 2, Vilde V. Nerås 3, Sherin Obaidli 5, Elise Skinnehaugen 3, Synne Fossheim 1, Elke Karsten 1, Anastasija Marcenic 3, Silje Rekdal.Toppscorer Flint: Malin Lundemo 6.Utvisninger: Molde Elite 1 x 2 min., Flint 2 x 2 min.