Tøff toppkamp mot seriefavoritten – Molde

Tøff toppkamp mot seriefavoritten

Etter fem strake seirer i sesongstarten, måtte håndballjentan våre tåle sesongens første tap i møtet med seriefavoritt Vipers i Kristiansand søndag.

Kimberley tok det første Vipers-skuddet i fast grep og Mona banket inn moldeledelse på første forsøk, og det var jo en optimistisk start på kampen. Men det var også eneste gangen laget vårt var i ledelsen, for Vipers gikk direkte opp til 4-1 – og videre til 9-4 før ti minutter var spilt.

Mona imponerte igjen
Mona fortsatte å imponere utover i første omgang og noterte seg for sju scoringer før pause. Men ellers ble det litt for forsiktig av laget, med få taklinger bakover og litt for mange tekniske feil i angrepsdelen. Det sto 20-14 til Vipers halvveis i kampen.

Hjemmelaget scoret de fire første målene i andre omgang, men deretter holdt jentan våre bra følge. Ti minutter før slutt var Vipers-ledelsen redusert til sju mål, men så ble det for beskjedent igjen i sluttminuttene og det endte med ellevemålsseier for Vipers.

Mona plusset på med fire scoringer etter pause og ble nok en gang kåret til «lagets beste». Like naturlig som at Nora Mørk (11 scoringer og mange «assist») fikk «prisen» blant hjemmelagets spillere.

Mona fortsatte jakten på scoringer og målgivende pasninger også mot Vipers. Foto: Jon Forberg

Forfall fra treneren
Laget vårt måtte klare seg uten trener Tor Odvar Moen, som måtte melde sykdomsforfall til denne kampen. Det betydde laglederansvar for Joachim Ben Khelfa Østergaard, Tor Erling Vik og «styrketrener» Tom Morten Svendsen. Førstnevnte trener flere lag i Molde HK og spiller selv på klubbens 3. divisjonslag, men har assistert Tor Odvar i de siste kampene.

Vipers avga overraskende poeng på bortebane mot Fana for noen uker siden og tapte sist helg mesterligakampen mot franske Metz på bortebane, men kom på sporet igjen i kveld. Sist onsdag slo de Larvik i fjerde NM-runde. I den kampen ble Ragnhild Valle Dahl skadet, og hun måtte av den grunn stå over denne kampen mot sitt tidligere lag.

Elke viste også mot i angrepsspillet og noterte seg for fem scoringer. Begge bildene er hentet fra NM-kampen mot Flint Foto: Jon Forberg

Romerike neste motstander
Neste kamp for håndballjentan våre er mot Romerike Ravens i Molde Arena onsdag 13. oktober, med kampstart klokka 18. Noen av spillerne er opptatt med landslagssamlinger den kommende uka.

PS. Skribentens mening: Dommerparets linje i Kristiansand var vel ikke så lett for spillerne å skjønne eller å rette seg etter, spesielt i vurderinga av sjumeter- og frikast. Uten at det hadde betydning for kampens utfall.

Kampfakta:
Vipers – Molde Elite 38-27 (20-14). Aquarama, Kristiansand.
Molde Elites lag (med scoringer): Catharina F. Broch, Kimberley Ewanovich Bleivik – Mia Kristine Strand 1, Mona Obaidli 9(3), Julie Lygren 4, Thale R. Deila 3, Vilde V. Nerås, Sherin Obaidli 2, Elise Skinnehaugen 1, Synne Fossheim 1, Elke Karsten 5, Anastasija Marcenic 1.Toppscorer Vipers: Nora Mørk 11(3).Utvisninger: Vipers 2 x 2 min., Molde Elite 2 x 2 min.