Solid seier med Elke i spissen – Molde

Solid seier med Elke i spissen

Larvik åpnet med fart og tæl, og var oppe i tremålsledelse tidlig, men halvveis i første omgang satte Thale inn 8-7-ledelse for «håndballjentan». Deretter slapp ikke gjestene inn igjen i poengjakten i den siste eliteseriekampen før VM-pausen.

Via 16-11-ledelse ved pause økte hjemmelaget jevnt utover i andre omgang til ellevemålsledelse fem minutter før slutt. Larvik pyntet litt på resultatet i sluttminuttene, men ikke mer enn at vi sto igjen med solid nimålsseier.

Elke storspilte og viste VM-form
I tillegg til seieren var utvilsomt Elkes mange bidrag og sterke kamp den største beholdningen for både laget og publikum i Molde Arena. Hun kom inn på banen mens Larvik ennå var i ledelsen, og satte fart i angrepsspillet. Fem scoringer på en halv omgang, solid forsvarsjobb og ytterligere tre scoringer i andre omgang ga henne fortjent utmerkelsen «lagets beste».

Dette var nok hennes beste kamp så langt i moldedrakta, og det lover godt foran VM-sluttspillet. Hennes Argentina spiller åpningskampen mot vertsnasjonen Spania om to uker, onsdag 1. desember.

– Jeg ser fram til å spille VM. Det blir veldig vanskelig for oss. Det gjelder alle mesterskap vi deltar i. Men jeg elsker å spille for landslaget. Det er en viktig turnering. Jeg er glad for at jeg får sjansen til å spille i nok et VM. Jeg håper jeg kan gjøre det godt der også, sa Elke til Rbnett etter praktkampen mot Larvik.

Elke slo til med åtte scoringer og god forsvarsjobb, ble kåret til beste spiller og viste at VM-formen er inne. Foto: Kjell Langmyren, Rbnett

Avskjedskamp for Kimberley
Alle tre målvaktene i kveldens tropp slapp til i kampen. Catharina sto hele første omgang, Kimberley tok over etter pause og Ine avsluttet kampen. For Kimberley var dette den siste for Molde Elite. Låneavtalen med Stavanger IF gjaldt til og med denne kampen, nå skal hun gjøre det vanskelig for SIFs 2. divisjonsmotstandere å få ballen i nettet. Hun ble takket med blomster etter kampen. Takk for hjelpa, Kimberley!

Kimberley kom inn etter pause i sin siste kamp for Molde Elite. Foto: Jon Forberg

Ikke søsterduell for Elise
Det kunne ha vært en ny søskenduell i denne kampen. Elises tvillingsøster, Emma, er i Larviks spillerstall, men er skadet og måtte se kampen fra tribuneplass. Tidligere i sesongen hadde vi som kjent tvillingduell da vår Thale møtte søster Live (i Sola-drakt) i Molde Arena. Og i bortekampen mot Storhamar hadde Sherin og Mona «mellomsøster» Anniken som motstander.

Tre mål å hente inn
Dette var altså den siste eliteserierunden i år, men allerede lørdag er det ny spennende kamp i Molde Arena. Da er det returkamp mot franske Chambray Touraine Handball i kvalifiseringen til Europaligaen. Det franske laget har tre mål å gå på (30-27) etter den første kampen, og viste seg å være akkurat så sterke som ventet utover i kampen – etter at Håndballjentan hadde styrt første del av oppgjøret. Sammenlagtvinneren får plass i Europaligaens gruppespill over nyttår.

Og håndballåret blir først avsluttet med NM-finalen mot Vipers i Oslo Spektrum onsdag 29. desember – der kampstart er satt til klokka 14.15.

Kampfakta

Molde Elite – Larvik HK 31-22 (16-11). Eliteserien. Molde Arena – 596 tilskuere (inkludert solgte sesongkort).
Moldes lag (med scoringer): Catharina F. Broch, Kimberley Ewanovich Bleivik, Ine Karlsen Stangvik – Mia Kristine Strand 1, Sofie Rakvåg Roald 1, Mona Obaidli 5(3), Julie Lygren 1, Thale R. Deila 6, Sherin Obaidli 4, Elise Skinnehaugen 1, Torine Hjelme Dalen, Synne Fossheim 1, Elke Karsten 8, Anastasija Marcenic 3.
Toppscorer Larvik: Mie Elen Rakstad 6.
Utvisninger: Molde Elite 1 x 2 min., Larvik 2 x 2 min.
Dommere: Jo Are Johannessen/Tom Larsen.