Borteseier i krevende periode – Molde

Borteseier i krevende periode

Akkurat som i hjemmekampen i september ble det en berg-og-dalbane-ferd mot seier for håndballjentan våre i søndagens bortekamp mot tabelljumbo Follo.

Ved pause ledet vi med seks mål, etter å ha festet et grep på oppgjøret midtveis i den første omgangen. I andreomgangen var ledelsen på åtte mål på det meste, men perioder med for mange pasningsfeil og skuddbom gjorde at avstanden skrumpet til tre mål til slutt. I sluttminuttene var det likevel ikke alvorlig fare for at seieren skulle glippe.

– Jeg syntes vi spilte trygt og godt lenge, og faktisk hadde mange bra forsvarsaksjoner underveis. Fem strake skuddbom i slutten av kampen gjorde at Follo fikk pyntet på resultatet, men det viktigste er at vi står igjen med to poeng, sa trener Tor Odvar etterpå.

Flott kamp og fem scoringer av Mia i bortekampen mot Follo. Arkivfoto: Jon Forberg

Flott kamp av Mia på kanten
I tillegg til seieren, kan vi blant annet glede oss over en fin kamp av Mia på høyrekanten – det resulterte i fem scoringer og fortjent BB-pris (lagets beste) fra hjemmelagets jury. Elise var vår toppscorer med sju scoringer – og hun var spesielt flittig og effektiv i åpningsminuttene i begge omgangene. 

To nye sykdomsforfall
Mange lag i eliteserien er inne i en krevende periode på nyåret, og det gjelder også vår spillergruppe. Tor Odvar hadde med seg bare ni utespillere til denne kampen, etter sykdomsforfall både fra kaptein Sherin og bakspiller Elke. Heldigvis var Mona tilbake på banen, og hun markerte seg med seks scoringer i kampen.

–  Jeg er både imponert over og glad for at Mona tålte så mye kamptid etter den lange kamppausen. Husk at hun ikke har spilt kamp siden 20. november, sier Tor Odvar om hennes comeback.

Gledelig comeback for Mona etter lang kamppause. Arkivfoto: Jon Forberg

Møter Byåsen lørdag
Nå venter hjemmekamp i Molde Arena mot Byåsen kommende lørdag for jentan våre. Byåsen imponerte for øvrig med klar hjemmeseier over Fana søndag. Kampstart er klokka 16.

Kampfakta:
Follo HK – Molde Elite 29-32 (13-19). Stil Arena, Langhus.
Molde Elites lag (med scoringer): Catharina Fiskerstrand Broch, Ine Karlsen Stangvik – Mia Kristine Strand 3 (BB), Sofie Rakvåg Roald 2, Mona Obaidli 6(1), Julie Lygren 4, Thale Rushfeldt Deila 4, Elise Skinnehaugen 7(1), Torine Hjelme Dalen, Synne Fossheim 3, Anastasija Marcenic 1.

Toppscorer Follo HK: Mirela Gjikokaj 6.

Utvisninger: Follo 2 x 2 min., Molde Elite 1 x 2 min.
Dommere: Ismet Kvakic/ Tommy André Eriksen.