Optimistisk Vilde litt foran skjemaet – Molde

Optimistisk Vilde litt foran skjemaet

Hun må vente enda noen måneder på å få på seg kampdrakta igjen, men Vilde (Vike Nerås) holder «skjemaet» i den møysommelige opptreninga som følger etter skaden hun pådro seg for tre og en halv måned siden.

– Det går veldig bra, faktisk ligger jeg vel litt foran det skjemaet. Jeg blir tett fulgt opp av fysioterapeuten min hos Arena Molde på Aker stadion og har fått gode tilbakemeldinger fra ham. Det avgjørende er hvordan kneet reagerer på treningsøvelsene, og så langt ser det altså bra ut. De regner med minst ni måneders opptreningstid etter en slik skade, og da er det vel lov å håpe at jeg kan spille håndball igjen til høsten, sier Vilde.

I god rute i opptreninga etter korsbåndskaden, og med økter treningssenteret til Aktiv trening i Moldehallen gjennom uka. Foto: Jan H. Indbjør

Håpet på lettere skade
Det skjedde på treninga i Rekneshallen 12. oktober, dagen før hjemmekampen mot Romerike Ravens. Under angrepsdrillen ble venstrekant Vilde plutselig liggende på gulvet. Det kom ikke noe smertehyl, som ofte følger med en alvorlig kneskade for håndballspillere – og for øvrig godt trente toppidrettsutøvere også i andre idretter.

– Det var duellspill i sidesektoren og i denne situasjonen følte jeg at høyrefoten satt fast og at beinet sviktet. Jeg skjønte jo at kneet hadde fått seg en smell, men hadde etterpå et håp om at det «bare» var snakk om en ikke så alvorlig vridning. MR- undersøkelsen to dager etterpå bekreftet dessverre korsbåndskaden.  

Vilde pådro seg korsbåndskade i høyre kne under håndballtreninga 12.oktober. Balanseputa er nyttig hjelpemiddel i opptreninga. Foto: Jan H. Indbjør 

Fikk tidlig operasjon
Dermed var kampsesongen over altfor tidlig for 25-åringen (hadde bursdag tidlig på nyåret), som rakk seks eliteseriekamper og tre NM-kamper – og 15 scoringer, før skaden skjedde.

– Jeg ble operert i Drammen bare ei drøy uke seinere og så fulgte seks uker på krykker og med lette treningsøvelser. Jeg bodde hjemme på Vestnes fram til nyttår, og trente på Fitnessfabrikken der, det var praktisk og bra i den perioden.  

Nå er hun tilbake i leiligheta i Molde, har treningsøkter gjennom uka hos Aktiv trening i Moldehallen på Bolsøneset eller på sidelinja når laget trener i Molde Arena eller Rekneshallen. Og blir fulgt opp av fysioterapeut hos Arena på Aker stadion.

Ei god stund framover blir det alternativ trening på sidelinja for Vilde, mens lagvenninnene kjører sin håndballøkt i Molde Arena. Foto: Jan H. Indbjør

Barnepasser for Ines sønn
Under lagets håndballøkter har hun også stilt opp som barnevakt for målvakt Ines halvt år gamle babysønn, når det har vært behov for det. – Fint å kunne hjelpe til med det, han må jo også være verdens snilleste baby, sier Vilde, som selv burde ha de beste forutsetninger etter flere år som assistent ved Høgnakken barnehage.

Ankelbrudd for to år siden
Hun har ellers erfaring med skader og opptreningsperioder fra tidligere. Et brudd i venstre ankel satte henne på sidelinja den første halvdelen av 2019/20-sesongen. Og da hun var tilbake sørget corona-pandemien for at serien ble avsluttet før alle kampene var spilt.

– Når skader oppstår og du ikke kan spille, er det verst i begynnelsen. Du har naturligvis lyst til å være på banen og bidra for laget. Vi har også ei forholdsvis lita spillergruppe, og da er det dobbelt ergerlig å ikke kunne spille.

– Pandemiener jo fortsatt ei stor utfordring både for lagene og for enkeltspillere. Det har vært en tøff periode for laget vårt, ikke minst med dødsfall i familien for noen av spillerne, og med smittefare og –utbrudd både i vår egen spillergruppe og blant de andre eliteserielagene. Jeg synes det står stor respekt av det laget vårt har prestert denne sesongen, sier Vilde.

Slik vil vi se Vilde igjen i neste sesong. Her i aksjon i NM-kampen mot Flint i slutten av september. Foto: Jon Forberg

Moldespiller siden 2011
Hun har vært Molde-spiller siden hun kom til klubben fra Vestnes Varfjell som 14-åring i 2011, hun sluttet seg til det lovende 97-laget som vant Bring-serien (landsserien) for J16-lag, og hun har vært med på hele reisen fra 2. divisjon til eliteserien.

Hennes någjeldende kontrakt med Molde Elite strekker seg ut 22/23-sesongen, og da er det hennes klare ønske og ambisjon å være tilbake i blå drakt, på banen, i neste sesong.

– Helst fra seriestart!