Strålende opphenting og fortsatt medaljehåp – Molde

Strålende opphenting og fortsatt medaljehåp

Håndballjentan våre lå under med seks mål ved pause og åtte mål på det meste, men løftet seg mesterlig i andre omgang og fikk med seg ett poeng i «bronsekampen» mot Sola.

Sola HK – Molde Elite 25-25

– Det tok tid før det ble bra i dag, men så fikk vi bevist at vi kan by forventede topplag som Sola kamp også på bortebane. Vi er fortsatt ikke hektet av i medaljekampen, men må trolig vinne de fire siste kampene våre og i tillegg ha hjelp av andre resultater, sa trener Tor Odvar etter den spennende kampen i Åsenhallen.

Uavgjort denne gang i tvillingsøsterduellen mellom Thale, her i skuddet i hjemmekampen i oktober, og Live (til høyre). Foto: Jon Forberg

Nær full pott
Hjemmelaget gikk opp til 24-18-ledelse tolv minutter før slutt, men scoret bare ett mål til i kampen. Det ga 25-24 og kom like etter at vi fikk en utvisning (som nok fra vår side kan hevdes å være diskutabel) drøyt to minutter før slutt. Da hadde «moldejentan» nettopp utliknet til 24-24. Elise, som scoret seks av våre ni mål i første omgang, satte så inn 25-25 halvannet minutt før slutt etter pasning fra Mona.

– Jeg brukte følgende bilde i pausepraten: Hvordan spiser vi en elefant? Vi tar én bit om gangen, forteller Tor Odvar. Spillerne fulgte rådet.

Faktisk hadde vi også ballkontroll og sjansen til å avgjøre kampen i det siste minuttet og i sluttsekundene, men skuddsjansen kom ikke da.

Fire og fem kamper igjen
Både Sola og Molde Elite står med 31 poeng etter denne kampen, Sola vant med fire mål i Molde Arena i oktober, og har således Molde på innbyrdes oppgjør om de to lagene ender på lik poengsum

Sola har fem kamper igjen å spille: Mot Tertnes hjemme, Storhamar borte, Flint hjemme, Fredrikstad borte og Fana borte. Molde Elite har disse fire motstanderne igjen: Byåsen hjemme, Tertnes hjemme, Fredrikstad borte og Storhamar hjemme.

Mona løftet skuddpresisjonen betydelig sammen med resten av laget i andre omgang og ble kåret til beste spiller. Foto: Jon Forberg

Bommet inn mot pause
Første omgang var egentlig langt mer jevnspilt enn seksmålsledelsen til Sola kunne tyde på, men da var unøyaktigheten i angrep som ødela for vårt lag. For mange pasningsfeil og skuddbom (blant annet to brente straffekast) ga Sola slingringsmonn nok til å verne om ledelsen, som de hadde gjennom hele omgangen. Seks minutter før pause hadde vi kontakt på stillinga 10-8 til Sola, men derfra gikk det meste skeis.

Sola holdt greit på ledelsen et stykke ut i andre omgang og var altså oppe i åttemålsledelse på det meste. Men det så ut som rogalendingene gikk litt trøtte, samtidig som våre jenter tok skikkelig tak i angrepsspillet og med stor besluttsomhet spiste seg innpå. Både Mona og Thale var uvanlig beskjedne i første omgang, og sto med ett mål hver da, men i andre omgang satte de inn henholdsvis seks og fem mål bak Sola-keeper Lerstad – i tillegg til flere «assists».

– Jeg er stolt av det laget presterte i andre omgang, da våknet vi skikkelig. Jeg fikk fortjent kjeft i garderoben i pausen, innrømmet Mona, som ble kåret til Moldes beste av Solas kampjury.

Spennende serierunde
Denne serierunden inneholdt en rekke interessante kamper, blant andre toppoppgjøret mellom Storhamar og Vipers. Kampen på Hamar endte 26-28, og dermed festet serieleder Vipers ganske sikkert det avgjørende grepet om førsteplassen.

De andre kampene i denne runden endte slik: Larvik – Byåsen 21-21, Fredrikstad – Oppsal 24-21, Aker – Fana 31-27, Tertnes – Follo 34-27, Romerike Ravens – Flint Tønsberg 29-16.