Kaptein Sherin førte an: – Den satt! – Molde

Kaptein Sherin førte an: – Den satt!

Kaptein Sherin pådro seg kampens første utvisning etter bare halvannet minutts spill mot Byåsen, men satte dermed også standarden for et moldelag som bekreftet god form og fortsatte der de slapp mot Sola tidligere i uka.

Molde Elite – Byåsen Håndball Elite 31-23

– Den satt, det var deilig! Sa Sherin om kampen og åttemålsseieren mot Byåsen lørdag. Den tidlige utvisningen kommenterte hun slik, med et godt smil: – Jeg måtte sjekke hvor dommerne la linja for duellene, og det så ut som vi traff bra utover i kampen.

Med forsvarsspill av høy kvalitet og fem supre scoringer fra «linja» bidro hun sterkt til den klare seieren, som var sesongens andre topoenger mot trønderne – og nødvendig for å opprettholde håpet om medaljeplass.

Bunnsolid forsvarsspill og fem flotte scoringer av kaptein Sherin mot Byåsen lørdag. Foto: Jon Forberg

Hele laget presterte godt
Sherin ble også kåret til lagets beste i denne kampen, og kan dermed betraktes som den fremste av mange «håndballjenta» som presterte veldig godt i denne kampen. Forsvarsjobben var absolutt godkjent, spesielt etter pause, over hele linja – målvaktspillet til Ine inkludert. Fem av spillerne scoret fire mål eller flere, med Julie og Mona på toppen av den lista – med sju scoringer hver. Det gjorde Byåsens forsvarsjobb vanskelig etter hvert.

Mange å velge mellom denne gang, men Sherin fikk prisen som lagets beste og rosende ord av Magne Mo. Foto: Jon Forberg

Sentrale Byåsen-veteraner
Byåsen var foran på måltavla det meste av de første ti minuttene, men etter at Elise kontret inn 6-5-ledelse tolv minutter ut i kampen kom Byåsen aldri à jour. På seks minutter økte Håndballjentan til 12-6. Byåsen halverte avstanden inn mot pause, og halvveis sto det 18-15. Byåsen, anført av veteranene Ida Alstad og Mari Molid, var ikke helt hektet av utover i andre omgang heller, men så stakk vi fra igjen de siste ti minuttene.

Byåsens venstrehendte talent, Johanne Halseth Nypan, var med i kamptroppen til trønderne, men 18-åringen kom ikke på banen i denne kampen. I neste sesong blir hun én av «håndballjentan» våre.

Julie med sju mål fra venstrekanten og i solide kontringer mot trønderne. Foto: Jon Forberg

Bekreftet god form
– Jeg syntes vi presterte godt nok en gang, og viste at prestasjonene mot Sola ikke var tilfeldige. Jentene løser oppgavene godt, og viser at de tåler motgangsperioder underveis i kampen. Det var en god seier, og gledelig at vi er oppe i over tretti scoringer igjen, sa trener Tor Odvar etterpå.

Fjerdeplassen ble sikret med onsdagens uavgjortkamp mot Sola, men fortsatt er det altså teoretisk mulighet for å knipe tredjeplassen.

Framgangen fortsetter
Håndballjentan er med dagens seier oppe på 33 poeng på sine 23 kamper, og det er det høyeste snittet (1,43 poeng) per kamp siden opprykket til eliteserien. Det gjenstår fortsatt tre kamper av denne eliteseriesesongen: Hjemme mot Tertnes (førstkommende onsdag, 23. mars), borte mot Fredrikstad (onsdag 30. mars) og hjemme mot Storhamar (søndag 10. april). Sluttspillet starter etter påske, og så har vi selvsagt NM-finalen lørdag 14. mai.

Her er mer faktaføde til andre interesserte: I debutsesongen i 2015/16 var snittet på beskjedne 0,45 per kamp (10 poeng/22 kamper), da laget vårt endte på niendeplass og rykket ned etter kvalifiseringstap mot Gjerpen. Så var vi tilbake i eliteserien i sesongen 2017/18, da det ble ny niendeplass, men med 16 poeng på 22 kamper – et snitt på 0,73 poeng.

Framgangen fortsatte med 1,05 i snitt (23 poeng/22 kamper) og sjuendeplass i 2018/19, så med 1,14 i snitt (25 poeng/22 kamper) og femteplass i 2019/20, og så med 1,40 i snitt (14 poeng/10 kamper) og fjerdeplass i den svært amputerte 2020/21-sesongen.