Første stikk til Mol…., nei Byåsen! – Molde

Første stikk til Mol…., nei Byåsen!

Håndballjentan våre så ut til å styre mot seier i flere perioder av første kvartfinalekamp i sluttspillet, men etter fire ekstraomganger var det Byåsen som trakk det lengste strået i Molde Arena.

Molde Elite – Byåsen Håndball Elite 36-38

Siden alle sluttspillkamper skal avgjøres, måtte det ekstraomganger til for å skille lagene – ettersom det sto 30-30 etter ordinær spilletid. Og det måtte altså fire ekstraomganger til for å kåre vinneren. I tredje(!) ekstraomgang ledet Byåsen kampen for første gang, og trønderne hadde «driven» og marginene med seg helt til mål – bokstavelig talt.

Mona satte 13 baller i nettet bak Byåsen-målvakt Annick Lipman, men selv ikke det var nok til å vinne den første sluttspillkampen. Foto: Jon Forberg

Mange gode prestasjoner
Dette var en håndballkamp med usedvanlig mange gode prestasjoner, av begge lags spillere. Dyktige målvakter – Ine hos oss og nederlandske Annick Lipman hos Byåsen – ga skytterne lite slingringsmonn gjennom hele kampen, og begge hadde viktige redninger da kampen kunne avgjøres i slutten av omgangene.

Det sto 16-12 til de blå etter den første ordinære omgangen, etter at Mona på mesterlig måte kriget til seg ballen i eget forsvar og på like imponerende vis banket inn omgangens siste mål. Da så det ut som at vi var på vei til å kopiere grunnseriens to seirer. Fem flotte scoringer av Mia fra høyrekanten var også viktige bidrag til pauseforspranget.

«Flyger» kunne ha avgjort
Men Byåsen tettet luka og bet seg fast utover i andre omgang, og var à jour på 23-23 midtveis i omgangen. Siden fulgte lagene hverandre tett helt inn. Ine stoppet Byåsens siste skuddforsøk 15 sekunder før full tid. Trener Tor Odvar og «jentan» la planen for et seiersmål i timeout-praten, og Elise + Mona klinket til med en «flyger» i sluttsekundene – det kunne ha vært den perfekte avslutningen. Men Byåsen-målvakta reddet skuddet og serverte de engasjerte tilskuerne flere akter med spenning denne fredagskvelden.

Ine godt fornøyd med nok en god redning da moldelaget var i førersetet mot Byåsen. Foto: Jon Forberg

Undertallsprestasjon
Første ekstraomgang (fem minutter) var målløs halvveis, og det så dramatisk ut for oss da vi fikk både Mona og Thale utvist nesten samtidig. Men i forsvarsspill fire mot seks vant Julie ballen med en smart og sterk manøver, og så fulgte først Sherin (godt assistert av Elke) og deretter Anastasija opp med hver sin scoring. Å vinne denne perioden med 2-0 var også blant kampens topprestasjoner.

Da Thale økte til 33-30 i andre ekstraomgang, «så» vi seieren komme nok en gang. Men så kom det en rad med feilpasninger og bomskudd, og på under to minutter hadde to scoringer av Julie Bøe Jacobsen og én av Ida Alstad brakt Byåsen på banen igjen og lagt lokk på seiersstemningen.

Overtok føringa
33-33 betydde to nye ekstraomganger, og ansporet av opphentinga var det nå trønderne som tok styringa. Etter at Bøe Jacobsen satte inn 34-35, kom Molde-regnskapet aldri i balanse igjen – scoringer av Sherin, Elise og Mona var ikke nok mot Byåsens fem i de to siste omgangene.

Vi må være så ærlige å si at vi slår oss selv i avgjørende faser når kampen kunne vært avgjort, både i ordinær tid og i ekstraomgangene. Vi skaper nok, men får ikke noe ut av det. Jeg vet ikke hva jeg skal si. Det er så mange inntrykk nå. Men vi skulle vunnet denne kampen to ganger, sa Tor Odvar til Rbnett umiddelbart etter kampen.

Nå kreves det borteseier også i returkampen i Trondheim kommende tirsdag for at vi skal få en ny duell i Molde Arena neste søndag. Den er herved bestilt!

Kampfakta:
Molde Elite – Byåsen Håndball Elite 36-38 e.e.o. (30-30 ordinær tid). Kvartfinale 1 i sluttspillet. Molde Arena – ca 500.

Moldes lag (med scoringer): Katrine Dalstein Myrvang, Ine Karlsen Stangvik – Mia Kristine Strand 5, Mona Obaidli 13(3), Julie Lygren 2, Thale R. Deila 4, Sherin Obaidli 6, Elise Skinnehaugen 4, Torine Hjelme Dalen, Synne Fossheim, Elke Karsten 1, Anastasija Marcenic 1.

Toppscorere Byåsen: Caroline Aar Jakobsen 10 og Julie Bøe Jacobsen 10.

Utvisninger: Molde Elite 5 x 2 min., Byåsen 3 x 2 min.

Lagenes beste (juryens utvalgte): Mona Obaidli (Molde), Kjerstin Boge Solås (Byåsen).

Dommere: Tom Martinsen/Chris-André Hansen.