Revansje for «jentan» – tredje kamp venter – Molde

Revansje for «jentan» – tredje kamp venter

Håndballjentan våre spilte strålende gjennom første omgang og la grunnlaget for revansjen i Trondheim med klar ledelse halvveis. Dermed blir det en tredje og avgjørende kvartfinalekamp i Molde Arena søndag.

Byåsen Håndball Elite – Molde Elite 24-29

Åpningsminuttene var ikke veldig løfterike for laget vårt, for Byåsen ledet 3-0 før Thale satte inn vår første scoring etter snaut sju minutters spill. Tre minutter seinere var det imidlertid balanse i stillinga på 4-4, og deretter fosset «jentan» fra til pauseledelse 17-10.

Ine reddet, Thale scoret mest
Alle bidro godt framover og forsvarsspillet satt. Ine med en redningsprosent tett på 50, og Thale førte an på scoringslista – hun scoret seks mål i den første omgangen. Og endte til slutt på elleve spillemål i kampen. Men det var et helt lag som bidro i en sterk første omgang.

Thale markerte seg sterkt med 11 spillemål da de blå revansjerte seg mot Byåsen. Bildet er hentet fra en kamp mot Larvik. Foto: Jon Forberg

Sherin ut med skade
De blå fortsatte offensiven i starten på andre omgang, og var oppe i timålsledelse (22-12) da kampuret viste 40 minutter. Samtidig fikk kaptein Sherin en kraftig smell i en forsvarsduell og måtte avslutte kampen der og da. Det var kanskje medvirkende til at rytmen i spillet ble noe skiplet i en periode. Byåsen-målvakt Annick Lipman løftet sitt spill og trønderne startet opphentinga. Tre minutter før slutt var ledelsen vår redusert til to mål, men så tok spillerne våre kommandoen igjen og økte til femmålsseier.

Tor Odvar veldig fornøyd
– Jeg er veldig fornøyd med at kampplanen vår satt så godt gjennom første omgang, og vi hadde egentlig skuddsjanser mange og store nok til å holde på forspranget utover i andre omgang – men da «traff» vi målvakta litt for ofte. Jeg følte uansett at vi hadde bra kontroll inn i sluttminuttene, sa trener Tor Odvar etter kampen.

Det er for tidlig å slå fast om Sherin blir klar igjen til søndagens kamp, som får kampstart klokka 17 i Molde Arena. Det er naturligvis også hensyn å ta til NM-finalen mot Vipers lørdag 14. mai.

Vipers slo for øvrig Fredrikstad 40-29 på bortebane i kveld og er oppskriftsmessig klar for semifinale i sluttspillet etter to seirer.

Kampfakta:
Byåsen Håndball Elite – Molde Elite 24-29 (10-17). Kvartfinale 2 i sluttspillet. Kolstad Arena – 1250 tilskuere.

Moldes lag (med scoringer): Katrine Dalstein Myrvang, Ine Karlsen Stangvik – Mia Kristine Strand 2, Mona Obaidli 6 (2), Julie Lygren 6, Thale R. Deila 11, Sherin Obaidli 2, Elise Skinnehaugen 1, Torine Hjelme Dalen, Synne Fossheim, Elke Karsten 1, Anastasija Marcenic.

Toppscorer Byåsen: Julie Bøe Jacobsen 9.

Utvisninger: Byåsen 4 x 2 min., Molde Elite 4 x 2 min.

Lagenes beste (juryens utvalgte): Julie Bøe Jacobsen (Byåsen), Mona Obaidli (Molde).

Dommere: Vegard Klokk Kalløkkebakken/Pål Alexander Valbjør.