Sluttspillsemifinale for første gang – Molde

Sluttspillsemifinale for første gang

Håndballjentan er klare for semifinalekamper i sluttspillet, etter det tredje spennende kvartfinaleoppgjøret med Byåsen som motstander.

Molde Elite – Byåsen Håndball Elite 25-21

– Jeg er veldig godt fornøyd med seieren og ikke minst måten vi avgjorde det på. I perioder slet vi med å få ballen i mål, men spillerne står i det og er sterke når de avgjør dette. Alle slike seirer er påfyll på tanken for oss – og første semifinale i sluttspillet er noe å ta med seg. Et nytt steg på veien, sa trener Tor Odvar etter seieren i Molde Arena.

Tre ganger Vipers venter nå
Vipers Kristiansand valgte søndag kveld Molde Elite som sin motstander i semifinalekampene, og det betyr at lagene nå skal møtes i tre kamper i løpet av åtte dager. Som kjent er dette de to NM-finalistene, som skal møtes til kamp om cupgullet i Nye Jordal Amfi kommende lørdag. Nå blir det først semifinalekamp 1 i Kristiansand førstkommende onsdag, 11. mai, og semifinalekamp 2 er berammet til Molde Arena torsdag 19. mai.

NM-finalen er altså klemt inn mellom de to sluttspillkampene, og kanskje blir det også nødvendig med en tredje semifinalekamp? Det er nok flere som kan ha sin mening om akkurat Vipers valg av semifinalemotstander, så klare favoritter som de trolig uansett ville ha vært – også mot de to andre semifinalelagene, Storhamar og Sola (som slo Fana 33-32 etter ekstraomganger i den tredje og avgjørende kampen). Og at NM-finalen kanskje kunne «skjermes» på en måte. Men det lå i serievinnerens mandat å kunne velge blant lagene, og de har nok lyst på en tur til Molde.

– Jeg hadde nok på følelsen at de ville velge oss, basert på resultatene i grunnserien, er Tor Odvars kommentar til det.

Elke ble vår toppscorer med sine åtte kraftfulle mål. Også Thale (bak) var sterkt delaktig i seieren og ble kåret til lagets beste i kampen. Byåsens Kjerstin Boge Solås er nærmeste forsvarer. Foto: Jon Forberg

Fjerde seier over Byåsen
Søndagens kvartfinalekamp mot Byåsen var det femte møtet mellom de to lagene denne sesongen, og den fjerde seieren til vårt lag. Vi vant begge kampene i grunnserien og de to siste kvartfinalekampene, mens Byåsen som kjent gikk seirende ut av det første kvartfinalemøtet i Molde Arena – etter fire ekstraomganger!

I denne tredje og avgjørende kampen fulgte lagene hverandre tett nesten gjennom hele kampen. Det sto uavgjort 14-14 etter den første omgangen, og 20-20 med ti minutter igjen å spille. Men denne gang var det de blå som sto distansen best, som i kampen i Trondheim tirsdag, og som kontrollerte stødig inn til firemålsseier foran et stort og støttende hjemmepublikum.

Ine leverte en ny solid målvaktjobb, her i duell med Byåsens toppscorer, Kjerstin Boge Solås. Synne til venstre. Foto: Jon Forberg

Ine, Elke og Thale leverte
Ine radet opp med gode aksjoner, spesielt i andre omgang, og var svært delaktig med praktredninger i de avgjørende sluttminuttene. Samtidig vokste Elke veldig med oppgavene og spilletida i denne kampen, og kvitterte for tilliten med åtte kraftfulle scoringer bak Byåsens ellers imponerende målvakt, Annick Lipman. Den nederlandske målvakta ble fortjent kåret til Byåsens beste, mens Thale fikk prisen blant «jentan» – hun tok mye ansvar og viste sin klasse ofte gjennom hele kampen.

Thale scoret fem i første omgang og seks totalt, og hadde flere i siktet – men tre ganger smalt ballen i stolpekrysset etter sterke gjennombrudd.

PS. Ellers noterer vi et pluss i margen for Catharinas comeback i kamptroppen, hun har vært ute lenge med ryggproblemer. Nå fikk hun slippe til på noen sjumeterkast, og da er hun i gang igjen!