«Alle gode ting er tre» – Molde

«Alle gode ting er tre»

Tre av dagens «håndballjenta» har spilt NM-finale tidligere. Elise tapte sine to finalemøter med Vipers da hun spilte for Storhamar, Synne var hennes medspiller i den første av dem, og Julie ble slått to ganger av Larvik (som Tor Odvar som kjent var trener for) da hun fortsatt var Tertnes-spiller.

– Da satser vi på at alle gode ting er tre, sier Elise og Julie samstemt og optimistisk – med tanke på sin finalestatistikk.

– Vi vet jo at vi møter et veldig godt Vipers-lag i finalen lørdag. Utfordringa er stor for alle norske lag som skal opp mot dem, men vi møter jo ikke opp i Jordal Amfi og regner kampen for tapt på forhånd. Vi må være bestemt på og ha tro på at vi skal gjøre vårt ytterste i seksti minutter, og ikke ha overdreven respekt, slår moldetrioen fast.

De har vært i NM-finaler før, men mangler en seier. Elise, Synne og Julie (fra venstre mot høyre) tar utfordringa mot favoritt Vipers lørdag. Foto: Molde Elite

Julie på oppløpssida
Julie er i ferd med å avslutte sine tre sesonger i Molde, og velger å legge opp når NM-finalen og sluttspillkampene er unnagjort. Hun kom til oss fra Tertnes foran 2019/20-sesongen.

– Jeg vurderte jo også å gi meg etter sesongene i Tertnes, men det var ikke offisielt, og så ble jeg fristet til å fortsette da Molde kom på banen. Jeg er veldig glad for at jeg ikke ga meg da, det hadde egentlig vært for tidlig. Jeg har hatt tre fine år i Molde, fått mye spilletid og vært i et godt lag- og utviklingsmiljø, sier 27-åringen.

I den første sesongen her ble grunnserien akkurat fullført før pandemien gjorde at sluttspillet måtte avlyses. Julie gikk glipp av første halvdel av andreåret på grunn av skade, og da hun var klar for spill igjen etter nyttår ble resten av seriekampene avlyst – igjen på grunn av Covid-19-utviklinga.

Julie i skuddet i hjemmekampen mot Vipers i februar. Kan hun «løpe inn» mange nok scoringer i tre kamper mot seriemesteren den kommende uka? Foto: Jon Forberg

97 scoringer på 25 kamper
Sesongen 2021/22 har imidlertid blitt fullført, og Julie har markert seg veldig fordelaktig på venstrekanten – med 97 scoringer på de 25 kampene hun spilte i grunnserien.

Hun har også vurdert om hun skulle ta ytterligere én sesong i moldedrakta, men har hatt litt trøbbel med et kne det siste året og lot dette være avgjørende. Nå skal hun i stedet i opptaksprøver til Fengselsskolen på Lillestrøm i sommer, og håper hun kan starte på en tre år lang utdanning i det yrket.

Lærerikt for lærerstudenten
Mens Julie nå er i sluttfasen av sin Molde-karriere, er Elise (25) og Synne (24) bare ferdig med sin første sesong her og klare for å bidra videre i utviklinga av det spennende laget vårt.

– Det har vært et veldig lærerikt år for meg, og artig å være med på utfordre de beste lagene i serien. Og også få prøve meg i Europaliga-kvalifiseringa. Vi har hevdet oss bra, sier Synne, som har vært kaptein Sherins makker «på linja», og som noterte seg for 27 scoringer på sine 24 seriekamper.

Nå opplever Gjøvik-jenta spesielt travle dager og uker. Hun har fortsatt med lærerstudiet etter at hun kom hit fra Flint Tønsberg, og har fem eksamensdager nå, parallelt med den travleste kampperioden på håndballbanen. Gjennom skoleåret og håndballsesongen har hun også vært lærervikar på Bergmo ungdomsskole.

Synne (t.h.) og kaptein Sherin i duell mot Ragnhild Valle Dahl i Molde Arena sist lagene møttes. Nå er de forberedt på nye utfordringer mot vår tidligere toppscorer. Foto: Jon Forberg

Viktig venstrehendt bidragsyter
Elise hadde unnagjort tre høyskoleår på Hamar da hun meldte flytting til Molde i fjor sommer, og hun har søkt om å få fortsette på barnehagelærer-studiet på «nettet».

Om debutsesongen i og med moldelaget sier hun dette: – Ei fin og god spillergruppe, som har tatt nye steg på veien mot norsktoppen. Resultatene er gode også med utgangspunktet i ei foreløpig lita spillergruppe. Selv har jeg fått mye spilletid som den eneste venstrehendte bakspilleren, og det har vært kjekt for meg, sier Hamar-jenta, som står med 113 scoringer (26 av dem på straffekast) og i tillegg veldig mange målgivende pasninger i eliteserien etter den første sesongen her.   

Elise har spilt to NM-finaler mot Vipers tidligere og scoret åtte mål til sammen i de to kampene. Her fra hjemmekampen mot Vipers i februar. Foto: Jon Forberg

Stort med NM-finale
Alle tre har gode minner fra sine tidligere finalekamper, selv om det ble tap, og selv om NM-finalen denne gang ikke spilles i Oslo Spektrum og ikke kunne gjennomføres i romjula – slik tradisjonen etter hvert ble.

– Dette er Moldes første finale, og det er stort uansett. Rammen rundt finalekampene er spesiell, med et stort publikum og fin stemning på tribunene. Det bør få fram det beste i oss.

Som kjent er det både forspill og «attpålag» sammen med Vipers for Håndballjentan, i forhold til lørdagens NM-finale. Sørlendingene valgte Molde Elite som motstander også i semifinalen i sluttspillet, med første kamp i Kristiansand i morgen, onsdag 11. mai, og returkamp i Molde Arena torsdag 19. mai.