Jentan yppet seg ei – ei stund – Molde

Jentan yppet seg ei – ei stund

Vipers stakk fra utover i første omgang, og ledet med sju mål til pause, men moldejentan kom tilbake og hentet inn fem av dem i en god periode i andre omgang. Innspurten tilhørte imidlertid hjemmelaget.

Vipers Kristiansand – Molde Elite 36-28

Dermed var den første av tre møter mellom lagene i løpet av åtte dager unnagjort. Vi tror nok begge lagene sparte litt på kreftene foran lørdagens NM-finale i Jordal Amfi. Det svingte i prestasjonene hos begge lagene.

Ledet to ganger
Elise scoret kampens første mål og Mona sørget for ledelse 2-1, det var de to gangene vi ledet i kampen. Men «jentan» fulgte bra med i første halvdel av første omgang, til tross for lettvektsforsvar og uvanlig mange tekniske angrepsfeil i den svakeste perioden. De to nevnte målscorerne og målvakt Ine gjorde at ikke forskjellen var større til pause. Andre spillere løftet seg i andre omgang.

Mona ble toppscorer nok en gang, men fikk også hvile en god periode i andre omgang. Foto: Jon Forberg

Sparte litt krefter
Mona scoret seks mål i første omgang og stoppet på ti (fem på straffekast), selv om hun sparte krefter på innbytterbenken i halve andre omgang. Julie kom ikke på banen i denne kampen, og lot såre «akilleser» få hvile foran finalen. Det ga i stedet Torine full kamp på venstrekanten, og hun kvitterte med tre fine scoringer. Også kaptein Sherin sparte litt krefter i denne kampen, med tre tominutters utvisninger og dermed rødt kort midtveis i andre omgang.

Torine fikk spille hele kampen på venstrekanten og scoret tre fine mål. Foto: Jon Forberg

Den andre semifinalekampen mot Vipers spilles i Molde Arena neste torsdag. I den andre semifinalen onsdag vant Storhamar 37-27 over Sola.

Vipers til ny finalehelg i CL
Viperslaget er regjerende mester i Champions League og klar for ei ny «final four»-helg. Den spilles i Budapest 4. og 5. juni, og Vipers møter franske Metz i semifinalen. Ungarske Györ og danske Esbjerg er lagene i den andre semifinaleduellen. Massevis av norske landslagsspillere i aksjon der, altså.