Sesongslutt etter Vipers-trippel – Molde

Sesongslutt etter Vipers-trippel

Sesongen er over for håndballjentan våre etter nytt sluttspilltap mot storfavoritten Vipers. Ikke overraskende ble det tre tap mot kristiansandslaget i løpet av ei drøy uke – NM-finalen i Jordal Amfi sist lørdag inkludert.

Molde Elite – Vipers Kristiansand 22-35

«Jentan» ledet imidlertid semifinalereturen i Molde Arena i over 18 minutter! Men scoret bare ett mål i løpet av første omgangs 17 siste minutter – og dermed raste seriemesterne fra inn mot pause. Akkurat slik de gjorde i NM-finalen i Jordal Amfi sist lørdag, da også moldejentan yppet seg i begynnelsen av kampen.

Sterk åpning
I kveldens kamp var et kamplystent hjemmelag oppe i 9-5-ledelse på det meste, og Vipers tok ledelsen for første gang på stillinga 9-10 drøyt ti minutter før pause. Det var for øvrig mye surmuling fra de seiersvante «sørlendingene» på veien dit, men så tok de altså fullstendig kontroll over kampen og ledet 21-10 ved pause.

Elise markerte seg sterkt i sesongens siste kamp, ble toppscorer og kåret til beste spiller. Foto: Jon Forberg

Jevnere i andre omgang
Igjen fikk de blåkledte bedre skikk på forsvarsspillet og avslutningene i andre omgang, og avstanden økte ikke vesentlig i løpet av den siste halvtimen. Det endte med 13 plussmål for Vipers, som dermed er videre til sluttspillfinaler mot Storhamar – før de skal spille om ny Champions League-tittel i «final-4-helga» i Budapest i juni.

Thale startet kampen forrykende, og resten av laget fulgte godt opp det første snaue kvarteret. Utover i kampen ble Elise den mestscorende hos oss. Med ni scoringer (fem på straffekast) var hun kampens toppscorer, og ble fortjent kåret til lagets beste.

Sofie (t.v.), Elke og Julie ble hedret etter kampen, som var trioens siste i Molde-drakta. Foto: Jon Forberg

Heder til avtroppende trio
Etter kampen ble Julie, Elke og Sofie takket med blomster og innrammet spillerdrakt – de forlater klubben etter denne sesongen. Sofie pådro seg sin tredje alvorlige kneskade tidligere i vår, og legger opp av den grunn. Hun ble for øvrig operert i Drammen tidligere torsdag, men rakk akkurat hjem til å få se kampen. Julie legger også håndballsatsinga bort – etter tre gode sesonger i Molde, og har utdanning på Fengselsskolen på Lillestrøm i sikte fra sommeren av. Elke har kun vært her i én sesong, men søker nye utfordringer i Europa.

PS. Mona sto over denne kampen på grunn av et sårt kne. Hun har ikke fått trent skikkelig denne uka etter NM-finalen på «betongdekket» i Jordal Amfi.

Kampfakta:
Molde Elite – Vipers Kristiansand 22-35 (10-21). Semifinale 2 i sluttspillet. Molde Arena – ca 200 tilskuere.
Moldes lag (med scoringer): Ine Karlsen Stangvik, Cathrina Fiskerstrand Broch – Mia Kristine Strand 1, Julie Lygren 2, Thale R. Deila 4, Sherin Obaidli 2, Elise Skinnehaugen 9 (5), Torine Hjelme Dalen, Synne Fossheim 1, Elke Karsten 2, Anastasija Marcenic 1, Erle Aandal, Silje Rekdal, Lisa Paulsen Halle.Toppscorer Vipers: Ana Debelic 7.Utvisninger: Molde Elite 1 x 2 min., Byåsen 5 x 2 min.
Lagenes beste (juryens utvalgte): Elise Skinnehaugen (Molde), Nora Mørk (Vipers).Dommere: Eivind Holager/Håkon Aksdal.