– Jeg har elsket å spille her! – Molde

– Jeg har elsket å spille her!

Hun fikk bare én sesong i Molde-drakta, og hun hadde på slutten av sesongen ønsket at det ble flere. Derfor ble avskjeden vemodig for Elke Josselinne Karsten, som nå etter all sannsynlighet fortsetter sin håndballkarriere lengre sør i Europa.

– Ja, det er litt trist nå, men på det tidspunktet da jeg og klubben måtte ta en avgjørelse var vi enige om at vi ikke skulle ta én sesong til. Jeg hadde lite spilletid i den første perioden etter nyttår, og det var et vesentlig moment for begge parter, sier Elke, som signerte en såkalt «1+1-kontrakt» med Molde Elite da hun valgte å forlate ungarske Debrecen for ett år siden.

Den siste kampen. Elke har vunnet ballen fra Vipers-Ragnhild og Anastasija er i farta. Foto: Jon Forberg

Fikk håndballgleden tilbake
Den argentinske landslagsspilleren har bidratt til den beste sesongen for Molde Elite siden det første opprykket til eliteserien i 2015: Med fjerdeplass i serien – bare ett poeng fra medalje, semifinaleplass i sluttspillet og NM-finale. Og det er noe å ta med seg også for Elke, som er bokført med 39 scoringer på sine 24 kamper i grunnserien, 14 scoringer i sluttspillet og 16 i NM-kampene.

– Jeg har elsket å spille her – både klubben, treneren og alle medspillerne ga meg håndballgleden tilbake. Jeg vil virkelig savne været her, også…! Nei, kanskje ikke akkurat det, for det har naturligvis vært en ny opplevelse for meg – mye regn eller snø, kaldt og mørkt i vinter. Det er første gang jeg har kjørt bil på snø og is, men nå har jeg jo trent på det også, sier Elke med et smil.

Vemodig Elke med blomsterbuketten etter avslutningskampen mot Vipers i Molde Arena. Foto: Jon Forberg

Tilbake til Sør-Europa?
Hun dro fra moderklubben Aleman de Quilmes til tre sesonger i spansk klubbhåndball i 2016 – første sesongen i Clinicas Rincon Malaga og de to neste i BM Bera Bera, som holder til i San Sebastián lengst nord i Spania.

Nå venter altså trolig en ny klubbhverdag for henne sør i Europa, men hun kan ikke gå ut med klubbnavn ennå. Når denne artikkelen skrives, er kontrakten ikke signert. Men vi kjenner til at både tyske, franske og spanske klubber er eller har vært inne i bildet.

Nora Mørk er en utfordring for alle forsvarere, Elke og Julie i konsentrert samarbeid her – i begges avskjedskamp i moldedrakta. Foto: Jon Forberg

Spansk ferie først
Hun unner seg nå først ei ferieuke med gode venner i Spania, før hun setter kursen for Argentina. Hun ble født i Corrientes langt nord i landet for 27 år og ei halv uke siden (hun hadde bursdag dagen etter finalekampen mot Vipers i Jordal Amfi). Familien flyttet til Quilmes, like sør for Buenos Aires, da Elke fortsatt var veldig ung.

– Jeg kommer til å trene med landslaget i sommer. Det sør-amerikanske mesterskapet skal spilles i oktober, og så i november blir det kvalifiseringskamper for neste års VM.

Kraftfull avslutning, slik vi har kjent Elke i den norske eliteserien og NM-kampene denne sesongen. I den siste kampen mot Vipers noterte hun seg for to scoringer. Foto: Jon Forberg

Det mesterskapet skal spilles i Norge, Sverige og Danmark – så muligheten er stor for at Elke kommer til en håndballarena nær oss igjen da. Det kan vi håpe på og i så fall glede oss til!

I bagasjen hjem til Argentina har hun også med seg en stor bag med håndballer, som hun og de andre «håndballjentan» våre har trent med denne sesongen. Hun skal bokstavelig talt dele ut og dele håndballminner med flere i moderklubben Aleman de Quilmes.

Takk for jobben, Elke! Molde Elite-leder Per Gjerde markerte avslutningen med å gi henne en innrammet spillerdrakt. Foto: Jon Forberg