Til Molde Elite med VM-gull i bagasjen – Molde

Til Molde Elite med VM-gull i bagasjen

Når trener Tor Odvar samler håndballjentan våre til ny sesongoppkjøring i Molde Arena om to uker, er det med to ferske verdensmestere i troppen!

Celina Vatne (20) og Johanne Halseth Nypan (19) er to av de nye og spennende tilvekstene til Molde Elite foran 22/23-sesongen – hentet fra henholdsvis Flint Tønsberg og Byåsen. Sammen med resten av det talentfulle norske juniorlandslaget fullførte de to søndag praktjobben i U20-VM i Slovenia med 31-29-seier over favoritten Ungarn i finalen!

Celina (Vatne) var kaptein for de norske gulljentene og scoret to mål i finalen mot Ungarn. Foto: IHF

Vokste og vokste
Ungarerne har regjert i internasjonale mesterskap på juniorjentesida i mange år, og var altså klare favoritter til å hente et nytt gull i dette mesterskapet. Men de norske jentene vokste seg «store» gjennom de sju kampene i sluttspillet, og slo blant andre sterke lag som Danmark og Nederland på veien. Uavgjort mot Frankrike i gruppespillet var det eneste «poengtapet» for landslagstrener Tore Johannessen (Tertnes) under dette sluttspillet.

– En fantastisk prestasjon av laget, som ikke minst hadde en flott utvikling gjennom mesterskapet. Kjekt også å se at Celina og Johanne gjorde det så bra. Johanne hadde en veldig fin stigning i sine prestasjoner, og Celina som kaptein var også solid i sin rolle. Vi gleder oss veldig til å få dem på plass i Molde og starte jobben sammen med dem og resten av gjengen vår, sier Tor Odvar, som fulgte VM-kampene med interesse fra sommerens hjemmebane i Larvik.

Johanne (Halseth Nypan) noterte seg for 21 scoringer i VM-sluttspillet, to av dem kom i den spennende finalekampen. Foto: IHF

Knallåpning på finalen
De norske jentene satte en støkk i ungarerne med 6-2-ledelse tidlig i finalekampen. Ungarn var første gang à jour på stillinga 8-8 etter 17 minutters spill, men en scoring av Celina til 9-8 og deretter av Johanne til 10-9 brakte Norge foran igjen. Men det var tett og jevnt i resten av kampen, selv om Norge ledet 17-15 ved pause.

Ni minutter før slutt var Ungarn i ledelsen for første gang i kampen (26-27), men i de spennende sluttminuttene var det Norge som holdt trykket oppe og som sikret seg VM-gullet. Johanne og Celina noterte seg for to scoringer hver i finalekampen, og henholdsvis 21 og 9 totalt i sluttspillet. I finalekampen var Frida Brandbu Andersen (Fredrikstad) norsk toppscorer med sju mål.

Anastasija (Marsenic) scoret 25 mål for Montenegro, seks av dem kom i denne kampen mot Argentina. Foto: IHF

Møtte Anastasija på veien
Det norske laget innledet VM-sluttspillet med 26-22-seier over Sør-Korea, 32-24 over Brasil og 34-34 mot Frankrike i åpningsgruppa. I mellomspillet ble det 35-32-seier over Danmark og 32-26 over Montenegro (med vår Anastasija Marsenic på laget), før Sveits ble satt kraftig på plass (37-20) i kvartfinalen og Nederland det samme (32-23) i semifinalen – etter en meget sterk norsk andre omgang.

Anastasija presterte godt og scoret 25 mål totalt for Montenegros lag, som vant fire og tapte tre kamper i VM-sluttspillet – og som endte på tiendeplass av de 32 lagene etter 27-35-tap mot Japan i den siste plasseringskampen.