Jentan direkte til gruppespill i Europa! – Molde

Jentan direkte til gruppespill i Europa!

Håndballjentan i Molde Elite er klare for gruppespill i Europaligaen – for første gang, og har dermed allerede før sesongstart tatt et nytt historisk trinn på veien opp «håndballtrappa».

– ­Fantastisk for klubben og spillerne at vi får oppleve seks flotte kamper og muligheter mot gode europeiske lag, i tillegg til de sju eliteseriekampene som er satt opp i januar og februar. Og dette betyr selvsagt også enda flere godbiter for publikummet vårt, sier trener Tor Odvar Moen om bekreftelsen fra det europeiske håndballforbundet (EHF) mandag.

Fire lag er klare
Molde Elite er ett av fire lag som allerede er klarert for gruppespillet – de tre andre er danske Ikast, franske Paris 92 og ungarske Debrecen.

Gruppespillet i Europaligaen vil bestå av 16 lag, fordelt på fire grupper. De fire nevnte lagene skal fordeles på de fire gruppene. De tolv siste lagene skal kvalifisere seg gjennom to runder i høst. De siste kvalifiseringskampene skal spilles helga 10.-11. desember, og trekninga av gruppespillet skal finne sted torsdag 15. desember.

Serietoer Storhamar er blitt oppgradert til Champions League kommende sesong, og der er selvsagt også regjerende mester Vipers. De norske lagenes resultater i Europa de siste sesongene er direkte årsak til Storhamars opprykk og til at Molde Elite nå går direkte inn i gruppespillet i Europaligaen.

Kaptein Sherin (Obaidli) og de andre håndballjentan våre er klare for sitt første gruppespill i Europaligaen over nyttår. Denne situasjonen er hentet fra kampen mot tyske Thüringer i fjor høst. Foto: Jon Forberg

Rangert over på grunn av NM-finalen
Sola HK var i gruppespillet i siste sesongen og knep tredjeplassen i eliteserien, men i EHF-sammenhengen er tabellfirer Molde Elite rangert høyere på grunn av NM-finaleplassen. Sola HK blir seedet i siste kvalifiseringsrunde, mens Fana starter ferden mot Europaligaen i den første kvalifiseringsrunden. Molde Elite kan eventuelt ikke møte  andre norske lag i gruppespillet.

– Våre seks gruppespillkamper skal spilles i løpet av de tre første helgene i januar og de tre første helgene i februar. Det betyr at vi må flytte fem av de oppsatte eliteseriekampene til midtuke i denne perioden. I alt får vi 13 eliteserie- og europakamper i disse to månedene. Dersom vi i tillegg kommer oss gjennom alle NM-rundene før nyttår, vil det også bli NM-finalehelg (for første gang) for de fire gjenstående lagene siste helga i februar, forteller Tor Odvar.  


To sesonger med forsmak
Håndballjentan våre var som kjent med i kvalifiseringa til Europaligaen de to siste sesongene. I debutsesongen 2020-21 ble det seier over Hypo Niederösterreich etter to klare seirer i første kvalrunde, men så gjorde covid-19-pandemien at det ikke ble noe møte med russiske Astrakhanochka i den siste runden. I siste sesong gikk vi også videre etter den første runden mot tyske Thüringer, men så ble franske Chambray Touraine for sterke i neste runde.