Super sluttspurt ga viktig seier – Molde

Super sluttspurt ga viktig seier

En solid sluttspurt berget en kjærkommen og viktig seier for håndballjentan våre mot Tertnes i Bergen lørdag. En vellykket forsvarsvri gjorde susen da laget snudde fra to minusmål til fire plussmål i løpet av de siste tolv minuttene.

– Lagene byttet egentlig bare mål mot mål i første omgang, og 20-20 til pause bekrefter det.  Vi hadde fortsatt ikke funnet ut av forsvarsspillet så langt ut i andre omgang. Derfor valgte vi å legge oss høyere og markere tettere, og da fikk vi endelig taket på det, sa trener Tor Odvar etterpå.

Fikk tettet hullene

Med 31-29-ledelse til Tertnes drøyt tolv minutter før slutt, la han timeout-kortet på sekretariatbordet, ga beskjed om å markere Tertnes’ spillmotor tidligere og tettere – og fikk det svaret han og laget ville ha. I løpet av fire minutter var vi foran for første gang i omgangen, da Elise satte inn 32-31-målet.

Tertnes var riktig nok fortsatt «med» på stillinga 33-33 fire minutter før slutt, men ble presset til flere angrepsfeil – og to scoringer av Christine, én av Tahle og én av Johanne sørget til slutt for 37-33-seier for laget vårt. Vi vant altså sluttperioden, etter timeout-en, med 8-2.

Førti mål i løpet av den første halvtimen, likt fordelt mellom lagene, var både uvanlig og bekymringsfullt. Forsvarsspillet var vel egentlig fraværende på begge sider, og det gjorde heller ikke jobben enklere for målvaktene.

Christine i større rolle på «gamle trakter», og svarte med å bli vår toppscorer i kampen mot Tertnes. Bildet er hentet fra kampen mot Storhamar sist onsdag. Foto: Jon Forberg

Bergenserne markerte seg

Uten toppscorer Mona, som måtte ut med skade før pause i kampen mot Storhamar sist onsdag, ble det mye spilletid og større ansvar framover for Christine i denne kampen. Med pappa’n på Tertnes-benken, ble hun vår toppscorer i kampen med åtte fulltreffere – tre på sjumeter. Og hun var flink til å skape gode avslutningsmuligheter også for andre i de avgjørende sluttminuttene. Også Rikke markerte seg godt mot gamlelaget sitt.

Tre borteseirer (Volda, Aker og Tertnes) har gitt de eneste poenggevinstene i eliteserien etter EM-pausen i november. Seieren mot Tertnes brakte laget opp på fjerdeplass på tabellen, og var forhåpentlig starten på en ny offensiv. Så jevnt som det er og har vært på tabellen, var denne seieren særdeles verdifull.

Johanne scoret seks mål, fem av dem etter pause og satte inn kampens siste i moldejentans sterke sluttspurt. Bildet tatt i kampen mot Storhamar. Foto: Jon Forberg

To hjemmekamper venter

To hjemmekamper venter moldejentan i kommende uke: Eliteseriemøte med tabelltreer Sola onsdag 1. februar klokka 18.15 og returkamp i Europaligaen mot Siófok søndag 5. februar klokka 16.

De tre andre eliteseriekampene lørdag endte slik: Fana – Fredrikstad 30-31, Aker – Romerike 28-23, Sola – Byåsen 25-23, Storhamar – Larvik 25-25, Vipers – Volda 38-22.

Kampfakta

Tertnes Håndball Elite – Molde Elite 33-37 (20-20). Eliteserien kvinner. Åsane Arena – 311 tilskuere.

Moldes lag (med scoringer): Mathilde Berner Rømer, Ine Karlsen Stangvik – Mia Kristine Strand, Christine Karlsen Alver 8 (3), Rikke Larsen Øyerhamn 5, Thale Rushfeldt Deila 7, Johanne Halseth Nypan 6, Sherin Obaidli 4, Elise Skinnehaugen 5, Mie Blegen Stensrud, Torine Hjelme Dalen, Celina Vatne, Synne Fossheim 1, Anastasija Marsenic 1.

Toppscorer Tertnes: Emma Holtet 13 (5).

Beste spillere (kampjury): Emma Holtet (Tertnes), Elise Skinnehaugen (Molde).

Utvisninger: Tertnes 2 x 2 min., Molde Elite 4 x 2. min.

Dommere: Alexander Baklie/Roger Nestaas.