På «skuddhold», men tremålstap i Frankrike – Molde

På «skuddhold», men tremålstap i Frankrike

Det var avgjort en kamp med seierspotensial for Håndballjentan, men den siste gruppespillkampen i Europaligaen endte med tremålstap i Frankrike.

Etter fransk 18-17-ledelse halvveis i kampen, endte det med 35-32-seier til Besancon. Dermed ble det heller ingen seier i moldelagets første gruppespill i Europa, men også denne kampen hadde altså muligheter i seg. Jentan var oppe i tomålsledelse både på 13-11 og 14-12 drøyt midtveis i første omgang, og lagene lå likt både seinere i omgangen og i begynnelsen av den andre omgangen.

Angrepsbom ødela

Men tross jevnspilt kamp var det stort sett Besancon som var i føringen på måltavla, med fem måls avstand (25-20) på det meste. Noen perioder med pasningsfeil og skuddbom gjorde at laget vårt ble hengende litt etter. Tonje Haug Lerstad, vår tidligere målvakt, hadde en litt for høy redningsprosent i Besancon-målet i første halvdel av andre omgang – for å si det på en annen måte.

Sherin med full utteling fra «linja» og ble toppscorer. Bildet er tatt under hjemmekampen mot Besancon. Foto: Jon Forberg

God læring for mange spillere

Trener Tor Odvar lot mange spillere få kamptid også i denne kampen, og de fleste fra «førstesekseren» ble byttet ut i siste del av begge omgangene. Dette gruppespillet i Europa har naturligvis handlet mye om læring og erfaring, og etter hvert for så mange spillere som mulig. Ni av spillerne kom på scoringslista i denne kampen.

Sherin traff best

Kaptein Sherin ble toppscorer med seks mål, etter gode bevegelser på «linja» og finstemte innspill fra bakspillerne. Mona ble punktmarkert i første omgang, men signerte fem av lagets scoringer. Det samme gjorde Thale. Spesielt kjekt også at to av ungjentene, Johanne og Torine, scoret tre fine mål hver.

– Dette var absolutt en kamp vi kunne ha tatt, vi var godt med i begge omgangene. I de gode periodene gjør vi også mye bra, men hadde litt å gå på i forsvarsspillet før pause. I andre omgang var det nok i angrepsspillet vi manglet det lille ekstra, oppsummerte kapteinen etterpå.

Johanne med tre fine scoringer i lørdagens kamp. Bildet er tatt under det første møtet mellom lagene. Foto: Jon Forberg

Kamppause til 8. mars

Etter hardkjøret de siste seks ukene, med 13 kamper til sammen i eliteserien og europaligaen, blir det nå to og ei halv ukes kamppause for håndballjentan våre. Neste kamp er mot Larvik hjemme i Molde Arena onsdag 8. mars.

Kampfakta

ES Besancon Feminin – Molde Elite 35-32 (18-17). Europaligaen, siste runde i gruppe A. Palais des Sports Ghani Yalouz, Besancon – 1900 tilskuere.

Moldes lag (med scoringer): Mathilde Berner Rømer, Ine Karlsen Stangvik – Christine Karlsen Alver 1, Mona Obaidli 5 (2), Rikke Larsen Øyerhamn 2, Thale Rushfeldt Deila 5, Johanne Halseth Nypan 3, Sherin Obaidli 6, Elise Skinnehaugen 3, Torine Hjelme Dalen 3, Celina Vatne 2, Synne Fossheim, Helene Voss Sanner, Anastasija Marsenic 2.

Toppscorer Besancon: Clarisse Mairot 8.

Utvisninger: Besancon 4 x 2 min., Molde Elite 2 x 2. min.,

Dommere: Malgorzata Lidacka/Urszula Lesiak, Polen.