Scoret 19 mål og skrev ny kontrakt – Molde

Scoret 19 mål og skrev ny kontrakt

Rekruttjentan våre leverte en strålende sesongavslutning sist helg og endte på en sterk andreplass i 2. divisjonsserien. Med en veldig scoringssulten Mie i spissen avsluttet laget med 30-25-seier over NTNUI i Trondheim sist søndag.

Mie (Blegen Stensrud) ble altså den store forgrunnsfiguren i søndagens kamp med sine 19 (!) scoringer – 15 av dem spillemål og fire på sjumeter (straffekast)!

– Det var kjekt, både for laget og meg, at vi klarte andreplassen. Selv om plasseringen ikke hadde noen betydning for divisjonsplasseringen i neste sesong. Og nitten mål er helt sikkert ny personlig rekord for meg, sier Mie med et smil.

Rekruttjentan jublet etter seieren over NTNUI i siste serierunde og over en sterk andreplass i 2. divisjonsserien. Bak fra venstre: Malene Grøttumsbraaten Steinshamn, Lise Slemmen Gussiås, Lisa Paulsen Halle, Mie Blegen Stensrud, Ingelin Jørgenvåg, Silje Rekdal. Foran fra venstre: Alvilde Aandal Heggdal, Katrin Torvik, Eythorsdottir, Anna Krohn Brandt, Torine Hjelme Dalen og Tina Hustad Holen. I lørdagens hjemmekamp mot Sverresborg var også Johanne Halseth Nypan, Helene Voss Sanner og Guro Skjærvold på laget. Foto: Molde BK

Toppscorer i serien
20-åringen (fyller 21 seinere i mai) topper også scoringslista totalt i denne 2. divisjonsavdelinga med sine 170 mål på 22 kamper (147 spillemål og 23 sjumetere). Det gir et snitt på 7,7 mål per kamp. Hun kom til Molde Elite

Hun kom til Molde fra divisjonskollega LFH09 på Lillehammer foran denne sesongen, og har både trent med elitelaget og hatt noen lovende innhopp i eliteserien og Europaligaen. Men hun har spilt alle seriekampene for rekruttlaget (som spiller under navnet Molde Ballklubb) i 2. divisjon.

Ny kontrakt
– Jeg er veldig fornøyd med utviklinga jeg har hatt denne sesongen. Det var også målet mitt, å bruke treningene sammen med dyktige elitespillere godt. Og det var klart på forhånd at 2. divisjonsserien ville være min kamparena. Det har fungert utmerket.

Og utviklinga kan fortsette i Molde Elite/Molde BK, for onsdag signerte hun en ny kontrakt – for tre år framover. Ved siden av håndballsatsinga i Molde har hun også hatt barnehagejobb.   

Mie scoret 19 mål i den siste 2. divisjonskampen! Hun har også fått innhopp i eliteserien og markert seg der, som mot Ragnhild Valle Dahl og Vipers i den siste grunnseriekampen i Molde Arena i mars. Foto: Jon Forberg

To seirer sist helg
Rekruttjentan avsluttet sesongen med to kamper sist helg, for laget «varmet opp» med 37-21-seier over Sverresborg hjemme i Rekneshallen lørdag før møtet med NTNUI dagen derpå.

«Sluttsummen» ble 17 seirer og fem tap for moldelaget, som passerte tabellnabo Kongsvinger med de to siste seirene. Trondheimslaget Utleira var seriefavoritt og innfridde, med fem poeng flere enn laget vårt – som faktisk slo serievinneren 26-25 i en god og spennende match i Rekneshallen i mars. Utleira-laget er nå klart for 1. divisjon fra høsten av.

Flere spillere med målteft
Johanne Halseth Nypan (fyller 21 i juni), som har vært fast inventar på eliteleget, rakk også å få med seg elleve kamper i 2. divisjon.Hun er den neste på Molde BKs scoringsliste, med 101 scoringer – et imponerende snitt på 9,2 mål per kamp. Torine Hjelme Dalen noterte seg for 98 mål på sine 20 kamper og Silje Rekdal for 85 på 22 kamper. Alle disse nevnte målscorerne har vært i aksjon for elitelaget denne sesongen. Johanne med mest spilletid der.

Moldelaget var ellers også mestscorende i serien, med 696 mål totalt – 48 flere enn serievinner Utleira.

Kanskje beste rekruttgruppa
– Rekruttgruppa vår er en arena for spillere som har muligheter til å bli elitespillere, og dette er kanskje den beste gruppa vi har hatt. Selv om vi ble færre enn planlagt på grunn av noen langtidsskader. Spillerne har jobbet veldig bra – hver enkelt av dem for å utvikle seg selv, men de har også jobbet godt for hverandre. Flere er sikkert overrasket over at et så ungt lag klarte å bli toer i serien, men det gjenspeiler den jobben de har gjort samlet, sier rekruttlagstrener Calle.

– Mie er én av dem som har kommet til oss med ambisjoner om å utvikle seg som håndballspiller. Hun har tatt enorme steg denne sesongen, og hun har en x-faktor som kan gjøre henne til en markant spiller også på elitenivå.