Ny ettmålsseier etter dramatisk innspurt – Molde

Ny ettmålsseier etter dramatisk innspurt

Håndballjentan våre innkasserte sin andre ettmålsseier på ei halv uke, etter kanskje den mest dramatiske og spennende kampavslutningen vi har opplevd i eliteseriesammenheng i Molde Arena.

Et tappert kjempende Fredrikstad-lag hadde los på seieren med ballkontroll på stillinga 26-26 da sluttsignalet nærmet seg. Men med én spiller utvist vant håndballjentan våre ballen, rakk å spille opp  toppscorer Christine «Kizza» Karlsen Alver, som dro seg gjennom FBK-forsvaret og ble taklet i skuddøyeblikket – da ett sekund sto igjen. Straffekast!

Små, små marginer

23-åringen hadde scoret på alle sine tre «sjumetere» tidligere i kampen, i tillegg til sine seks spillemål, men denne gangen sto det mer på spill og denne gang ble marginene ytterst små. FBK-målvakta fikk handa på ballen, som likevel gikk i en perfekt moldebue inn i nettet! Gledeseksplosjon i hjemmeleiren, naturligvis, voldsom skuffelse for bortelaget.

– Det kan ikke bli mer dramatisk enn dette. Bokstavelig talt i siste sekund, faktisk! Å vinne slike kamper er det gøyeste som finnes, matchvinneren til Rbnett etter kampen.

Ledet med åtte mål

Fredrikstad-laget var forsinket og kom seint til hallen før kampen, men fikk avslag på ønsket om å få utsatt avkast et kvarter. Det så likevel ikke ut til bremse laget i åpningen – de scoret kampens to første mål. Men så våknet hjemmelaget, scoret de tre neste målene og festet etter hvert et tilsynelatende sikkert grep på kampen. På det meste ledet moldejentan med åtte mål (15-7 ti minutter før pause), men den avstanden var redusert til fem mål (18-13) halvveis i kampen.

Og i andre omgang ble rollene byttet – Fredrikstad scoret de fem første målene og utliknet til 18-18. Da Johanne Nypan scoret moldelagets første mål, og sendte de blå opp i 19-18-ledelse, var det spilt nesten tolv(!) minutter av omgangen. Deretter var det tett helt inn. Fredrikstad ledet 25-24 seks minutter før slutt, og hadde altså ballkontroll på 26-26. Men så kom altså den aller siste sjansen til Molde og «Kizza» – og seiersmålet.

Christine satte Fredrikstad-forsvaret på mange prøver i Molde Arena, og ble matchvinneren med straffemål i kampens siste sekund. Foto: Jon Forberg

Imponerte i første omgang

Tor Odvar Moens «nye» moldelag leverte tidvis flott angrepsspill i første omgang, og mange spillere markerte seg godt. Mange spillere fikk også kamptid. I andre omgang gikk det langt tråere både med flyten i angrepsspillet og avslutningene, og det skyldtes i stor grad at Fredrikstad-lagets forsvars- og målvaktspill løftet seg betydelig. På det grunnlaget er det mulig å synes litt synd på bortelaget, som var så nærme poengfangst.

Men et entusiastisk hjemmepublikum jublet med moldespillerne over seieren og stor underholdning i Molde Arena.

Viser sin angrepsstyrke

Christine Karlsen Alver ble toppscorer i eliteserien som Fana-spiller før hun ble hentet til Molde Elite. Nå har hun fått mer plass å boltre seg på blant håndballjentan og har vist sitt potensiale gjennom 18 scoringer på de to første seriekampene. Men også andre av våre spillere er i ferd med å vokse på banen denne sesongen.

NM-kamp i Trondheim

Neste kamp for håndballjentan våre er 3. runde-kampen i NM borte mot 2.divisjonslaget Trondheim Topphåndball, som er nydannet foran denne sesongen og har sitt utspring i Sverresborg. De slo overraskende 1. divisjonslaget Utleira med ett mål i den andre NM-runden. Kampen i Trondheim spilles kommende onsdag.
Neste eliteseriekamp følger neste søndag, 10. september. Da er det bortekamp mot Follo.

Kampfakta

Molde Elite – Fredrikstad 27-26 (18-13). Rema 1000-ligaen/Eliteserien kvinner, lørdag 02.09. Molde Arena – 315 tilskuere.
Moldes lag (med scoringer): Mathilde Berner Rømer, Ine Karlsen Stangvik – Mia Kristine Strand 3, Christine Karlsen Alver 10 (4), Romé Steverink, Rikke Larsen Øyerhamn 3, Christine Glasø 1, Johanne Halseth Nypan 4, Runa Heimsjø Sand, Sherin Obaidli, Silje Rekdal, Blanka Kajdon, Mie Blegen Stensrud 1, Torine Hjelme Dalen, Celina Vatne 3, Marketa Sustackova 2.
Toppscorer Fredrikstad: Julie Hulleberg 11 (2).
Beste spillere (kampjury): Christine Karlsen Alver (Molde), Julie Hulleberg (Fredrikstad).
Utvisninger: Molde Elite 4 x 2 min., Fredrikstad 4 x 2min.
Dommere: Christoffer Fjeldskår/Tim-Nicolai Fjellvang.