Praktkamp av Ine og sterk borteseier for håndballjentan – Molde

Praktkamp av Ine og sterk borteseier for håndballjentan

Håndballjentan våre er tilbake på vinnersporet, også i eliteserien. Og som i de tre første seriekampene i høst trakk de det lengste strået i en jevnspilt og spennende kamp.

En strålende kampprestasjon av målvakt Ine var helt avgjørende mot et Larvik-lag som var ubeseiret i serien foran denne kampen. Med en redningsprosent på rundt 40 i begge omgangene tok Ine motet fra de fleste av hjemmelagets spillere – med unntak av stortalentet Maja Furu Sæteren, som scoret 13 av Larviks mål.

Matchvinner-redninger fra Ine i begge omgangene førte til slutt til en flott borteseier for håndballjentan i Larvik. Foto: Jon Forberg

Årsbeste i forsvar

Også foran henne var forsvarsspillet nok det beste laget har prestert til nå denne sesongen. Blant annet ble landslagsveteranen Heidi Løke temmet godt av midtforsvaret vårt.

– Enig, disiplinert og årsbeste, konstaterte trener Tor Odvar etter seieren mot klubben han feiret så mange triumfer med.

Allerede i pausen var hans analyse av kampen så langt: – To lag som fighter, to gode målvakter. Jeg er veldig fornøyd med forsvarsspillet vårt, og det skal vi fortsatt ha fokus på i andre omgang. Men framover har vi «brent» altfor mange skuddsjanser.

Marketa med sju spillemål bidro vesentlig til en sterk borteseier mot Larvik. Foto: Jon Forberg

Mer å hente i angrepsspillet

Også Larvik-målvakt Eli Skogrand hadde høy redningsprosent, men det var også mange avslutninger og pasninger som var upresise – for ikke å ta hardt i. Ikke minst i første omgang. Der er det fortsatt et forbedringspotensial. Men «Kizza» og Marketa var to klare unntak, med god uttelling og henholdsvis ni og sju scoringer i kampen.

Det sto 12-12 etter første omgang, og da var det aldri mer enn to mål mellom lagene. I andre omgang festet moldejentan et lite grep, og ledet med fem mål (24-19) på det meste – men noen dårlige vurderinger i angrepsspillet vårt slapp Larvik inn i kampen igjen og opp til 24-24 drøyt fem minutter før slutt.

Å avgjøre jevne kamper er imidlertid blitt en ganske god egenskap, og det har virket i fire av seks kamper i serien så langt. Bra, jenta!

Andre seier på ei halv uke, og nytt jubelbilde. Seieren i Jotron Arena i Larvik smakte veldig godt! Foto: Molde Elite

Fransk visitt lørdag

Med seksmålsseier med i bagasjen fra Frankrike etter lørdagens første Europa-møte med Jeanne d’Arc Bourgogne Dijon, er det returkamp i Molde Arena kommende lørdag – med kampstart klokka 15. Sammenlagtvinneren er klar for den tredje og siste kvalifiseringsrunden til European League, der enda et fransk lag – Neptunes de Nantes, blir motstander.

Neste eliteseriemotstander er Vipers, som kommer til Molde Arena neste lørdag, 07.10 (kampstart klokka 16).

De andre eliteseriekampene onsdag:

• Fana – Storhamar 23-34
  • Byåsen – Gjerpen 30-23
  • Vipers – Tertnes 38-36
  • Aker – Sola 21-31

Kampfakta

Larvik HK – Molde Elite 27-28 (12-12). Rema 1000-ligaen/Eliteserien kvinner. Jotron Arena, Larvik – 392 tilskuere.
Moldes lag (med scoringer): Mathilde Berner Rømer, Ine Karlsen Stangvik – Christine Karlsen Alver 9(4), Romé Steverink 2, Rikke Larsen Øyerhamn 2, Christine Glasø, Johanne Halseth Nypan, Sherin Obaidli 3, Blanka Kajdon, Mie Blegen Stensrud 2, Torine Hjelme Dalen, Celina Vatne 3, Marketa Sustackova 7.
Toppscorer Larvik: Maja Furu Sæteren 13(5).
Beste spillere (kampjury): Maja Furu Sæteren (Larvik), Ine Karlsen Stangvik (Molde Elite).
Utvisninger: Larvik 3 x 2 min., Molde Elite 3 x 2 min.
Dommere: Jovana Dasic/Charlotte Husomanovic.