Kalasseier og mer fransk motstand i vente – Molde

Kalasseier og mer fransk motstand i vente

Utgangspunktet for håndballjentan våre var veldig bra, med seksmålsseieren i forrige lørdags møte i Frankrike – og avansementet til tredje kvalifiseringsrunde for Europaligaen ble sikret med kalasseier i Molde Arena denne lørdagen.

Molde Elite – JDA Bourgogne Dijon 40-23

Etter en jevnspilt første omgang, som ga 19-17-ledelse til moldejentan halvveis i kampen, ble forskjellen veldig stor mellom lagene den siste halvtimen. Moldelaget pådro seg tre utvisninger før det var spilt ti minutter av kampen, men ble likevel ikke hektet av i de periodene.

Dijon-laget hevet seg i forhold til prestasjonene på hjemmebane og var à jour på 17-17 et par minutter før pause. Men to kjappe moldemål i omgangens siste minutt var en forsmak på det som ventet i andre omgang.

Praktkamp av målvakt Mathilde, som hadde en redningsprosent på over 70 den siste halvtimen. Foto: Kjell Langmyren/Rbnett

Mathilde stoppet det meste

Med glimrende målvaktspill av Mathilde, som hadde 13 redninger den siste halvtimen og 19 totalt, solid forsvarsjobb av resten av laget – og presisjon både i kontringsspillet og i etablert angrep, ble uttellinga stor for hjemmelaget i den siste halvtimen. Andre omgang ga 21-6 for kaptein Sherin og hennes dyktige medspillere.

– Det var veldig digg. Forsvaret sto veldig bra i andre omgang. Det gjør det mye enklere å være målvakt. Jeg føler at det blir lettere å gjøre de redningene jeg skal. Så er det bare god energi i laget, og vi vinner stort, oppsummerte Mathilde til Rbnett etter kampen – med et bredt smil.

Rikke boltret seg på venstrekanten, satte inn seks mål på sju forsøk og var kampens toppscorer. Foto: Kjell Langmyren/Rbnett

Ny fransk motstander

Det blir fransk motstand for Molde Elite også i den tredje og avgjørende kvalifiseringsrunden. Neptunes de Nantes, som for øvrig slo Dijon med fjorten mål i den franske serien sist onsdag, har sterke meritter fra europeiske turneringer tidligere og blir både en tøff og fin utfordring for laget vårt. Kampdatoene er 12. og 19. november, første kamp i Frankrike.

Torine fulgte godt opp da Rikke fikk hvile og scoret fire flotte mål foran de nesten ni hundre som så kampen fra tribuneplass. Foto: Jon Forberg

Vipers på besøk neste lørdag

Storkampene står i kø for håndballjentan våre, som nå imidlertid får en hel treningsuke foran neste oppgjør. Serieleder og regjerende mesterligavinner Vipers kommer til Molde Arena neste lørdag (07.10) – avkast er klokka 16.

Ps. Veldig godt publikumstall og flott stemning på tribunene bidro også til å gjøre lørdagsettermiddagen i Molde Arena til en ekstra fin opplevelse

Kampfakta

Molde Elite – JDA Bourgogne Dijon 40-23 (19-17). Sammenlagt 75-52 to kamper. Andre kvalifiseringsrunde til European League. Molde Arena – 870 tilskuere.
Moldes lag (med scoringer): Mathilde Berner Rømer, Ine Karlsen Stangvik – Mia Kristine Strand 2, Christine Karlsen Alver 5(1), Romé Steverink 3, Rikke Larsen Øyerhamn 6, Christine Glasø 3, Johanne Halseth Nypan 3, Sherin Obaidli 4, Silje Rekdal, Blanka Kajdon 3, Mie Blegen Stensrud 3(3), Torine Hjelme Dalen 4, Celina Vatne 3, Marketa Sustackova 1.
Toppscorer Dijon: Sara Valero Jodar 4. Beste spiller (kampjury): Christine Alver (Molde Elite), Sara Valero Jodar (Dijon).
Utvisninger: Molde Elite 5 x 2 min., Dijon 4 x 2 min.
Dommere: Tomas Barysas/Povilas Petrusis, Litauen.