Svært tafatt første omgang ødela kampen mot Vipers – Molde

Svært tafatt første omgang ødela kampen mot Vipers

En tafatt og skuffende første omgang ødela det meste for hjemmelaget i møtet med serieleder og storfavoritt Vipers i Molde Arena lørdag ettermiddag.

Molde Elite – Vipers Kristiansand 25-41

Begge lag manglet sentrale spillere i denne siste seriekampen foran «landslagspausen». Vipers stilte uten førstemålvakt Katrine Lunde, bakspillerstjerna Anna Vyakhireva og den spanske linjespillergiganten Lysa Tchaptchet, mens hjemmelaget måtte unnvære kaptein Sherin Obaidli og linjespillermakker Christine Glasø på grunn av skader. Bakspiller Runa Heimsjø Sand er også «satt ut» av en kneskade på ubestemt tid.

Holdt følge til 6-6

Blant publikum var det nok noen som tenkte at muligheten for en jevnere kamp enn det som har vært vanlig mellom disse to lagene kunne være innenfor rekkevidde. Men det varte bare i snaue ti minutter – strekspillervikar Silje Rekdal (som ellers er bakspiller på rekruttlaget i 2. divisjon) scoret kampens første mål for håndballjentan – men det var ett av få høydepunkt for laget i den første omgangen.

Det sto 6-6 etter ni minutter, men så fulgte to tette utvisninger for laget vårt – og i tillegg mange angrepsfeil og bomskudd. Det gjorde at Vipers kunne boltre seg i kontringsmuligheter, som de utnyttet på beste måte – og vips var laget oppe i seksmålsledelse. Men det ble verre, for kristiansandslaget løp og scoret seg fram til 24-10-ledelse før pause.

Christine Karlsen Alver markerte seg sterkere i andre omgang mot Vipers og ble nok en gang kampens toppscorer – og kåret til beste spiller. Foto: Jon Forberg

Bedring i andre omgang

Flere av skytterne på moldelaget våknet til dåd og løftet prestasjonene i andre omgang, som faktisk endte kun med to plussmål til Vipers – der slakket de nok også litt på «kravene» etter sin klare ledelse. Toppscorer Christine Karlsen Alver scoret sju mål for moldelaget etter pause, og ni totalt i kampen, og Johanne Halseth Nypan markerte seg også bra i angrepsdelen med fem scoringer og ni «assists» i kampen.

Men prestasjonene og kampviljen hos moldelaget i det meste av første omgang var altså ikke bra nok, og skygget over løftet etter pause.

To ukers kamppause

Nå venter en kort «landskamppause» for eliteserielagene, og for moldejentan blir møtet med Gjerpen i Molde Arena lørdag 21.10 neste kamp. Og siden vi også trakk Gjerpen som motstander i fjerde NM-runde, også den på hjemmebane, er lagene blitt enige om å gjøre unna cupkampen allerede to dager etterpå, mandag 23.10. Som et ledd i Molde Elites distriktssatsing skal imidlertid NM-kampen spilles i Fagerlihallen i Ålesund.

Kampfakta

Molde Elite – Vipers 25-41 (10-24). Rema 1000-ligaen/Eliteserien kvinner, lørdag 07.10. Molde Arena – 561 tilskuere.
Moldes lag (med scoringer): Mathilde Berner Rømer, Ine Karlsen Stangvik – Mia Kristine Strand 2, Christine Karlsen Alver 9(1), Romé Steverink 1, Rikke Larsen Øyerhamn 2, Johanne Halseth Nypan 5, Silje Rekdal 1, Blanka Kajdon 1, Mie Blegen Stensrud, Torine Hjelme Dalen, Celina Vatne 4, Marketa Sustackova, Lisa Paulsen Halle.
Toppscorer Vipers: Luisa Schulze 8(1).
Beste spillere (kampjury): Christine Kalsen Alver (Molde Elite), Sofie Børjesson (Vipers).
Utvisninger: Molde Elite 3 x 2 min., Vipers 4 x 2min.
Dommere: Eskild Ahn Braseth/Leif-André Sundet.