Tok første stikk – i første av to dueller – Molde

Tok første stikk – i første av to dueller

Håndballjentan våre vant den første av to dueller med Gjerpen i løpet av tre dager. To lag med noe ujevne prestasjoner i løpet av to omganger i Molde Arena denne lørdagsettermiddagen, men der moldelaget festet et lite grep inn mot pause.

Molde Elite – Gjerpen 29-27

Målvakt Ine reddet de tre første Gjerpen-skuddene i kampen og la et bra grunnlag tidlig for både laget og seg selv, og fulgte også godt opp seinere i kampen – da det hele ble avgjort. Og ble fortjent kåret til lagets beste av kampjuryen.

Blanka bidro godt da moldejentan tok mer styring på kampen utover i første omgang. Foto: Jon Forberg

Overtak inn mot pause

Åpningsminuttene var for øvrig preget av både tekniske feil og unøyaktige avslutninger hos begge lag, men så gled det godt igjen i andre perioder. Blanka var én av spillerne som lyktes godt da. Moldejentan hadde bra trykk og rytme i det etablerte forsvarsspillet, og fikk betalt med tre plussmål i løpet av de to siste minuttene av den første omgangen.

«De blå» holdt fast på forspranget og økte ledelsen til seks mål på det meste (24-18 midtvegs i andre omgang). Fire minutter før slutt var det fortsatt fem mål mellom lagene, men Gjerpen­-spillerne avsluttet best og reduserte tapet til to mål.

Ine åpnet med tre strake redninger, holdt godt nivå også seinere og ble kåret til beste spiller. Foto: Jon Forberg

Ny duell i Ålesund mandag

Lagene møtes igjen allerede mandag, da handler det om fjerde runde i NM. Moldejentan har hjemmekamp også da, men kampen skal spilles i Fagerlihallen i Ålesund. Dette også som et ledd i distriktssatsinga til klubben og samarbeidet med hovedsponsor Sparebanken Møre. Fra Ålesund meldes det om godt billettsalg.

Neste eliteseriekamp er på bortebane mot Sola, onsdag 1. november. Påfølgende lørdag (4. november) venter hjemmekamp mot Tertnes.

Kampfakta:

Molde Elite – Gjerpen 29-27 (16-13). Rema 1000-ligaen/Eliteserien kvinner, lørdag 21.10. Molde Arena.
Moldes lag (med scoringer): Mathilde Berner Rømer, Ine Karlsen Stangvik – Mia Kristine Strand 2, Christine Karlsen Alver 9(5), Romé Steverink, Rikke Larsen Øyerhamn 3, Johanne Halseth Nypan 4, Sherin Obaidli, Silje Rekdal, Blanka Kajdon 3, Mie Blegen Stensrud 1, Torine Hjelme Dalen 1, Celina Vatne 6, Marketa Sustackova.
Toppscorer Gjerpen: Ingeborg Røiseth Holt 6.
Beste spillere (kampjury): Ine Karlsen Stangvik (Molde Elite), Linn Andresen (Gjerpen).
Utvisninger: Molde Elite 1 x 2 min., Gjerpen 2 x 2min.
Dommere: Eivind Holager/Håkon Aksdal.