Løftet seg etter åtte minutters mareritt – Molde

Løftet seg etter åtte minutters mareritt

Håndballjentan våre ble løpt i senk av et skrubbsultent og velspillende Sola-lag i første omgang, og lå ti mål under ved pause. Men fikk samlet seg godt, scoret flest mål i andre omgang og reduserte tapet til sju mål.

Sola – Molde Elite 37-30

«De blå» sleit veldig med både returløpet og det etablerte forsvarsspillet i hele første omgang, men likevel sto det bare 15-12 til Sola åtte minutter før pause. Og selv om flere stolpeskudd og noen tekniske feil – i tillegg til de altfor passive forsvarsaksjonene – gjorde at laget vårt kom på etterskudd tidligere i omgangen, var det de åtte minuttene inn mot pause som virkelig var et mareritt for moldejentan. Det sto 24-14 til Sola halvveis i kampen!

– Vi hadde en bra start på kampen, det var spesielt slutten av første omgang som var ødeleggende for oss. Da var det juniorer mot seniorer utpå der, kommenterte trener Tor Odvar til TV2.

Celina traff mest og best av håndballjentan og ble kåret til beste spiller mot Sola. Bildet er hentet fra seriekampen mot Gjerpen sist. Foto: Jon Forberg

Mathilde og Celina førte an

Heldigvis løftet laget vårt seg betydelig og gledelig i andre omgang, fordi besluttsomheten og duellviljen i forsvarsspillet ble bedre. Det hjalp målvakt Mathilde, som også hadde mange flotte parader på åpne skuddposisjoner. Hun endte med en redningsprosent på 37 i sin omgang – og scoret i tillegg to i et åpent Sola-mål!

Celina var framtredende i angrepsspillet vårt, og ble kampens toppscorer med åtte mål – seks av dem i andre omgang. Hun ble fortjent kåret til vår beste spiller av kampen jury.

Flere i spill etter pause

Begge trenerne byttet naturligvis oftere og brukte flere spillere utover i andre omgang, og som Tor Odvar sa til TV2 etter kampen: – Vi har en ny kamp, mot Tertnes, allerede lørdag. Den blir viktigere for oss, slik denne kampen utviklet seg. Men jeg er fornøyd med responsen fra spillerne i andre omgang etter kollapsen før pause.

Mathilde med god omgang og høy redningsprosent mot Sola. Foto: Jon Forberg

Hjemme mot Tertnes neste

Neste eliteseriemotstander er altså Tertnes, som kommer til Molde Arena kommende lørdag, 4. november (kampstart klokka 16).

I den andre eliteseriekampen som ble spilt onsdag vant Vipers 45-34 over Oppsal.

Kampfakta

Sola – Molde Elite 37-30 (24-14). Rema 1000-ligaen/Eliteserien kvinner. Åsenhallen, Sola – 400 tilskuere.
Moldes lag (med scoringer): Mathilde Berner Rømer 2, Ine Karlsen Stangvik – Mia Kristine Strand 2, Christine Karlsen Alver 3(1), Romé Steverink 1, Rikke Larsen Øyerhamn 3, Johanne Halseth Nypan, Sherin Obaidli 5, Blanka Kajdon, Mie Blegen Stensrud 1, Torine Hjelme Dalen 2, Celina Vatne 8, Marketa Sustackova 3.
Toppscorer Sola: Camilla Herrem 7(2).
Beste spillere (kampjury): Martha Barka (Sola), Celina Vatne (Molde Elite).
Utvisninger: Sola 4 x 2 min., Molde Elite 5 x 2 min. + 1 rødt kort.
Dommere: Christoffer Fjeldskår/Tim-Nicolai Fjellvang.