En nyttig og nødvendig omstart – Molde

En nyttig og nødvendig omstart

(Storhamar Elite – Molde Elite 36-27) Håndballjentan våre gikk til kampen mot tabelltoer og hjemmesterke Storhamar med offensiv forsvarsplan, men kom skeivt ut fra starten og ble hengende langt etter. Heldigvis ble det mer å glede seg over utover i kampen, og en opplevelse som det går an å bygge seg opp på.

Storhamar ledet med åtte mål halvveis i kampen, men hadde seks måls ledelse etter bare ni minutters spill – etter blant annet to altfor tidlige moldeutvisninger. Og slik var ikke de siste tjue minuttene av første omgang SÅ ujevne resultatmessig.

– Men det største problemet vårt er at det går så sakte med ballen i angrepsspillet vårt og at vi på den måten har gitt Storhamar flust med kontringsmuligheter. Omtrent halvparten av målene deres har kommet på den måten, sa trener Odvar i TV2-intervjuet i pausen.

Celina fant fram skuddrepertoaret, scoret seks mål og ble kåret til lagets beste. Foto: Jon Forberg

God opphenting i andre omgang

Det ble bedre, i en periode mye bedre, i andre omgang. Større besluttsomhet, høyere balltempo og flere gode kombinasjoner gjorde at avstanden var kuttet ned til fire mål (27-23) drøyt halvveis i omgangen. Og ni minutter før slutt sto det 29-25. Så ble det for mye angrepsslurv igjen i noen minutter – og hjemmelaget stakk fra igjen. Men omgangen ga altså kun ett plussmål til hjemmelaget, og da vet vi at det er forbedringspotensial på flere områder. Tapet til tross, dette kan vi se på som en nyttig omstart på sesongen.

Revansjelystent Storhamar

Anniken Obaidlis Storhamar, opplagt medaljekandidat og antatt sterkeste konkurrent til Vipers om seriemesterskapet, fikk seg en liten vekker med bortetapet (26-32) mot Larvik sist lørdag. Da var det ikke særlig overraskende at det våre «jenta» som skulle få svi litt for det.

Og så ble det litt for tydelig at det er seks ukers siden forrige kamp for moldejentan, som for øvrig var en bra gjennomført returkamp mot franske Neptunes de Nantes i Molde Arena. Det var avtalt treningskamp mot Byåsen i romjula, men trønderne meldte avbud noen dager før. Og det kryr jo ikke av aktuelle treningsmotstandere i nærmiljøet vårt.

Kaptein Sherin var sammen med Celina lagets toppscorer. Her i skuddet fra kampen mot Nantes. Sammen sto de to for kampens høydepunkt. Foto: Jon Forberg

– Jentene tar litt tak i det i andre omgang, og vi gjorde en ålreit figur under opphentingen til vi bare var fire mål bak. Men vi slurvet altså bort for mye framover, som førte til for mange unødvendige balltap – og lette kontramål for Storhamar. For eksempel bomskudd mot «åpent» eller halvåpent mål da de tok ut målvakt. Og slike avslutninger trener vi faktisk ofte på, slo Tor Odvar fast etter kampen.

Celina og Sherin noterte seg for seks scoringer hver i kampen, og toppet lista med det. Celinas strålende innspill til Sherin og påfølgende scoring midtveis i andre omgang var dessuten kampens høydepunkt for vår del.

Hjemmekamp søndag

Årets første hjemmekamp kommer allerede førstkommende søndag, da Romerike Ravens er motstander i Molde Arena – kampstart klokka 16.30.

De andre eliteseriekampene som ble spilt onsdag endte slik: Oppsal – Sola 17-31, Fana – Vipers 30-37.Kampfakta:
Storhamar – Molde Elite 36-27 (18-10).
Rema 1000-ligaen/Eliteserien kvinner. Boligpartner Arena – 789 tilskuere.
Moldes lag (med scoringer): Mathilde Berner Rømer 1, Ine Karlsen Stangvik – Mia Kristine Strand, Christine Karlsen Alver 2(1), Romé Steverink 1, Rikke Larsen Øyerhamn 3, Johanne Halseth Nypan 4, Sherin Obaidli 6, Silje Rekdal, Blanka Kajdon 2, Mie Blegen Stensrud, Torine Hjelme Dalen, Celina Vatne 6, Marketa Sustackova 2, Hege Holgersen Danielsen.
Toppscorer Storhamar: Kristin Venn 8.
Beste spillere (kampjury): Kristin Venn (Storhamar), Celina Vatne (Molde Elite).
Utvisninger: Storhamar 3 x 2 min., Molde Elite 3 x 2 min.
Dommere: Jovana Dasic/Charlotte Husomanovic.