Ravnene «stjal» poengene – Molde

Ravnene «stjal» poengene

Håndballjentan våre var sulteforet på poeng foran søndagens hjemmekamp mot Romerike Ravens, og ledet det meste av kampen. Men det var Ravnene som hadde den nødvendige uttellinga i sluttminuttene og som tok med seg begge poengene fra Molde Arena.

Molde Elite – Romerike Ravens 28-30

Det tar ofte tid å snu en dårlig trend, med litt for mange negative opplevelser. Slik føles det helt sikkert for «jentan», som altså hadde føringa veldig lenge og et grep om seieren. Det var tremålsledelse ved pause og pluss på måltavla seinest da Rikke satte inn 24-23 ni minutter før slutt. Men grepet løsnet for våre og med entusiasme og seiersvilje grep gjestene sjansen(e) i kampavslutninga.

Rikke hadde full uttelling på sine seks avslutninger og ble kåret til lagets beste, men seieren glapp for håndballjentan våre. Foto: Jon Forberg

Ledet med fire

Moldelaget var oppe i firemåls ledelse på det meste et par ganger før pause og hadde tre mål å gå på drøyt halvveis i andre omgang. Men prestasjonene ble for ujevne og altså ikke samlet gode nok til å hekte Romerike av i poengjakta.

Maja Sofie Muri var hovedrolleinnehaver i Romerikes etter hvert vellykkede seiersjakt, og kampens toppscorer med sine ti mål – åte av dem spillemål.

Rikke ble kåret til moldelagets beste etter seks scoringer på seks forsøk fra venstrekanten og på kontra, og kaptein Sherin markerte seg også sterkt med åtte fulltreffere på elleve skuddforsøk fra «linja».

Maja Sofie Muri (t.h.) var frontfiguren på Romerike-laget og mottok fortjent medspillernes hyllest etter kampen. Foto: Jon Forberg

Sur avslutning for Hege

Dette var siste kamp i moldetrøya for Hege (Holgersen Danielsen), som har vært på utlån fra Sola de siste månedene, og til Rbnett la hun ikke skjul på skuffelsen etter søndagens tap:

– Det skulle absolutt ikke ende slik. Vi har jo kontroll nesten hele kampen. I en periode virker det som vi er mer redde for å tape enn vi har lyst til å vinne. Vi går sideveis, går ikke på mål og kaster vekk ballen. De løper oss i senk. Det er det siste vi burde la dem få gjøre. Det er bare vår egen feil.

Ny sjanse mot Oppsal om ei uke

For «de blå» venter ny hjemmekamp og nytt forsøk på å komme på vinnerkursen igjen når tabellnabo Oppsal gjester Molde Arena om ei uke, søndag 14. januar. Også da med avkast klokka 16.30.

De andre eliteseriekampene som ble spilt denne helga endte slik:

• Aker – Fana 22-28
  • Gjerpen – Follo 28-21.

Kampfakta

Molde Elite – Romerike Ravens 28-30 (15-12). Rema 1000-ligaen/Eliteserien kvinner, søndag 07.01. Molde Arena – 816 tilskuere.
Moldes lag (med scoringer): Mathilde Berner Rømer, Ine Karlsen Stangvik – Mia Kristine Strand, Christine Karlsen Alver 4(2), Romé Steverink 1, Rikke Larsen Øyerhamn 6, Johanne Halseth Nypan 1, Sherin Obaidli 8, Blanka Kajdon, Mie Blegen Stensrud 2, Torine Hjelme Dalen, Celina Vatne 4, Marketa Sustackova 1, Julia Hessen, Hege Holgersen Danielsen 1.
Toppscorer Ravens: Maja Sofie Muri 10(2).
Beste spillere (kampjury): Rikke Larsen Øyerhamn (Molde Elite), Maja Sofie Muri (Romerike Ravens).
Utvisninger: Molde Elite 3 x 2 min., Romerike Ravens 3 x 2 min.
Dommere: Eivind Holager/Håkon Aksdal.