Flott opphenting, men akkurat ikke nok – Molde

Flott opphenting, men akkurat ikke nok

Håndballjentan våre løftet seg kraftig etter en skuffende første omgang og brukte bare ti minutter av den andre omgangen til å hente inn Oppsals fem måls forsprang. Men oslolaget trakk likevel det lengste strået og scoret seiersmålet seks sekunder før slutt!

Molde Elite – Oppsal 33-34

Så skulle det altså ikke bli poengmessig uttelling og endelig en kjærkommen oppmuntring for «de blå» denne gangen, heller. Men jakten fortsetter, og opphentinga bør uansett være en inspirasjon i arbeidet for gevinster i andre halvdel av seriespillet. Dette var den første kampen i «vårsesongen», det er enda tolv kamper å gjøre det på.

Ledet med to – slapp inn sju strake

Kampåpninga var også positiv og da kaptein Sherin satte inn 8-6-målet etter snaut ti minutters spill pekte pila riktig vei. Men prestasjonene har vært ujevne ei stund nå, og i stedet åpnet tekniske feil og skuddbom hos laget vårt for et dundrende svar på tiltale fra Oppsal – som scoret sju strake mål i løpet av fem minutter! Det forspranget holdt seg til pause – moldejentan lå under 13-18 da de gikk til garderoben.

Målvakt Mathilde bidro godt til opphentinga etter pause og ble kåret til lagets beste – men klarte nok ikke helt å glede seg over det etter ettmålstapet. Foto: Kjell Langmyren

Besluttsomme tilbake på banen

Pausepraten hadde tydeligvis inspirert hjemmelaget, for starten på andre omgang var forrykende – da Marketa signerte 22-22-scoringa var det spilt ti minutter. Hun scoret fem mål totalt og hadde ellers 17 «assists», altså målgivende pasninger, i kampen! Målvakt Mathilde bidro også godt og hadde en redningsprosent på 33 i sin del av kampen – det var høyest av målvaktene på begge lag.

Håndballjentan våre var aldri i ledelsen i andre omgang, men var oppe på uavgjort flere ganger – seinest da Sherin satte inn 33-33 to og et halvt minutt før slutt. Hun var også svært nær å sette inn et mulig seiersmål i siste minutt, men da traff ballen stolpen. Og i stedet ble det Oppsals toppscorer, Karoline Lund, som ble «matchvinner» i sluttsekundene.

Kaptein Sherin sendte jentan våre opp i tomålsledelse tidlig i kampen og endte på sju scoringer totalt. Foto: Kjell Langmyren

Bortekamp mot Fredrikstad

I en veldig spennende og avgjørende kampperiode venter nå bortekamp mot Fredrikstad for laget vårt. Den kampen spilles neste søndag, 21. januar, med kampstart klokka 17.

Den andre eliteseriekampen som ble spilt denne søndagen endte slik: Aker – Larvik 23-25.

Kampfakta

Molde Elite – Oppsal 33-34 (13-18). Rema 1000-ligaen/Eliteserien kvinner, søndag 14.01. Molde Arena – 616 tilskuere.
Moldes lag (med scoringer): Mathilde Berner Rømer, Ine Karlsen Stangvik – Mia Kristine Strand 1, Christine Karlsen Alver 8(4), Romé Steverink 4, Rikke Larsen Øyerhamn 1, Johanne Halseth Nypan, Sherin Obaidli 7, Silje Rekdal, Blanka Kajdon, Mie Blegen Stensrud, Torine Hjelme Dalen 2, Celina Vatne 5, Marketa Sustackova 5, Julia Hessen, Ingeborg Tømmervåg.
Toppscorer Oppsal: Karoline Lund 9(2).
Beste spillere (kampjury): Mathilde Berner Rømer (Molde Elite), Eira Aune (Oppsal).
Utvisninger: Molde Elite 2 x 2 min., Oppsal 2 x 2 min.
Dommere: Isemet Kvakic/Tommy André Eriksen