Hjemmelaget kontrollerte i Fredrikstad – Molde

Hjemmelaget kontrollerte i Fredrikstad

Håndballjentan våre yppet seg i noen perioder, men hjemmelaget var i føringen så godt som hele kampen i Kongstenhallen og beholdt begge poengene i Fredrikstad søndag ettermiddag.

Fredrikstad BK – Molde Elite 30-25

FBK scoret kampens tre første mål og de fire siste inn mot pause. Anført av Christina (Kizza) og Sherin var våre blåkledte oppe på 5-5 etter elleve minutters spill, og seinere var vi nesten à jour på stillinga 12-11 seks minutter før pause. Også Celina markerte seg godt i vår beste periode. Men på de siste minuttene av omgangen scoret altså FBK fire og vi ingen.

– Vi har vært altfor forsiktige i angrepsspillet vårt, og har gjort det for enkelt for motstanderne, var den naturlige kommentaren til TV2 fra trener Tor Odvar før andre omgang.

«Kizza» var vår forgrunnsfigur og toppscorer i bortekampen mot Fredrikstad, men hjemmelaget hadde kontroll på poengene. Foto: Jon Forberg

Flere tok tak

Og flere av spillerne våre meldte seg på i angrepsdelen utover i andre omgang, blant andre Blanka. «Kizza» var fortsatt største bidragsyter, både med scoringer og målgivende pasninger. FBK kontrollerte imidlertid denne omgangen også og var oppe i sju måls ledelse på det meste. Men til slutt var avstanden på tavla den samme som ved pause, hjemmelaget vant kampen 30-25.

Fredrikstadlaget er blitt en medaljekandidat denne sesongen. Vi vant hjemmekampen mot dem 27-26 i andre serierunde, men siden har østfoldlaget plukket jevnt og godt med poeng. Det har dessverre ikke vi gjort, men det jobbes iherdig for å få løftet gjengen opp mot potensialet som vi vet er i troppen.

Hjemmekamp neste

Kommende lørdag venter hjemmekamp mot Follo, med kampstart klokka 16.30. Møt opp, publikum, «jentan» trenger all støtte de kan få!

De andre eliteseriekampene som ble spilt søndag endte slik:

• Larvik – Gjerpen 23-32
  • Romerike Ravens – Byåsen 30-29.

Kampfakta

Fredrikstad – Molde Elite 30-25 (16-11). Rema 1000-ligaen/Eliteserien kvinner. Kongstenhallen, Fredrikstad – 150 tilskuere.
Moldes lag (med scoringer): Mathilde Berner Rømer, Ine Karlsen Stangvik – Mia Kristine Strand 1, Christine Karlsen Alver 9(2), Romé Steverink 1, Rikke Larsen Øyerhamn 2, Johanne Halseth Nypan 2, Sherin Obaidli 3, Silje Rekdal, Blanka Kajdon 2, Torine Hjelme Dalen 1, Celina Vatne 3, Marketa Sustackova 1, Helene Voss Sanner.
Toppscorer Fredrikstad: Julie Hulleberg 9.
Beste spillere (kampjury): Julie Hulleberg (Fredrikstad), Christine Karlsen Alver (Molde Elite).
Utvisninger: Fredrikstad 2 x 2 min., Molde Elite 3 x 2 min.
Dommere: Rebecca Røsberg Skjold/Antonie Seierstad Dale