Etterlengtet seier for «jentan» – Molde

Etterlengtet seier for «jentan»

Det var jevnt i Molde Arena, men håndballjentan våre var i ledelsen nesten hele kampen – og denne gangen holdt det helt inn. Det ble en svært etterlengtet seier, etter en lang tapsrekke og en tøff periode for alle i og rundt laget.

Molde Elite – Follo HK 25-23

Men spennende ble det likevel, og først da Rikke satte inn det tjuefemte målet femten sekunder før slutt kunne de blå (og hjemmepublikum) slippe jubelen løs.

Det viktigste var å vinne

Trener Tor Odvar oppsummerte kampen, seieren og lettelsen slik overfor Rbnett: – Dette betyr alt. Vi kunne sikkert spilt bedre håndball, men vi gjør en bra forsvarskamp og Mathilde står bra i mål. Det lugger en del framover, men det viktigste i dag var at vi klarte det. Vi sto i det og avgjorde kampen. Det var viktig at vi kom ut av dette med to poeng. Jeg tror det var helt nødvendig for oss å få en sånn opplevelse nå. Det handler om å få inn i hodet at vi er gode nok til å vinne kamper.

Annick Lipman med superrask overgang og overraskende comeback i eliteserien da en skade satte målvakt Ine på sidelinja på ubestemt tid.  Foto: Jon Forberg

Nerver i kampåpninga

Åpningsminuttene bar også preg av «nerver» blant moldespillerne, som misbrukte de fire første angrepene – og lot Follo lede både 2-0 og 3-1. Men «Kizza» (Christine) satte inn 3-3 etter seks minutters spill og sendte hjemmelaget foran med 5-4 tre minutter seinere. Follo var aldri i ledelsen igjen i kampen etter det.

Moldelaget var oppe i fem måls ledelse på det meste, både i første og i andre omgang. Men det var måltørke i perioder, det sto 13-9 ved pause og det skilte bare ett mål (24-23) med bare et halvt minutt igjen å spille. Med ballkontroll, mot Follos utgrupperte forsvar, fikk imidlertid hjemmelaget spilt Rikke fri til å sette inn det siste og avgjørende målet.

Kaptein Sherin pådro seg sin tredje utvisning og måtte se kampavslutninga fra tribuneplass – det gjorde ikke innspurten mindre spennende. Hun hadde notert seg for seks mål på sju avslutninger før hun måtte forlate banen.

Mathilde ble kåret til håndballjentans beste i andre hjemmekamp på rad, og stemningen var god da klubbleder Per Gjerde delte ut prisen etter seieren. Foto: Jon Forberg

Mathilde ble «BB»

Målvakt Mathilde leverte mange flotte og kampviktige redninger, hadde en redningsprosent på 30 og kåret til vår beste spiller, som hun også ble i den forrige hjemmekampen.

Den tidligere Gjerpen-, Vipers- og Byåsen-målvakta Annick Lipman takket ja til forespørselen og ble hentet inn på rekordrask tid da en skade denne uka satte vår Ine på sidelinja på ubestemt tid. Nederlandske Annick kom ikke på banen i denne kampen, men var god støttespiller for Mathilde og laget fra innbytterbenken og blir med oss videre.

Marketa var vår toppscorer i kampen med sju fulltreffere, og ellers nevner vi at Celina leverte ti målgivende pasninger i tillegg til tre scoringer – til tross for at hun ikke var helt «i form» for dagen.

Anette Sundfær Johnsen var Follos og kampens mestscorende med ti mål, og ble kåret til lagets beste av kampjuryen.

Ny hjemmekamp neste søndag

Allerede neste søndag er det ny hjemmekamp i Molde Arena, da kommer Larvik på besøk, med kampstart klokka 17. I mellomtida venter bortekamp mot Fana allerede kommende onsdag for laget vårt. Det er Kizzas tidligere klubb, og møtene med Fana pleier ofte å være jevne og spennende.

Kampfakta

Molde Elite – Follo 25-23 (13-9). Rema 1000-ligaen/Eliteserien kvinner, lørdag 27.01. Molde Arena – 816 tilskuere.
Moldes lag (med scoringer): Mathilde Berner Rømer, Annick Lipman – Mia Kristine Strand, Christine Karlsen Alver 3(1), Romé Steverink 3, Rikke Larsen Øyerhamn 2, Johanne Halseth Nypan 1, Sherin Obaidli 6, Silje Rekdal, Blanka Kajdon, Torine Hjelme Dalen, Celina Vatne 3, Marketa Sustackova 7, Helene Voss Sanner.
Toppscorer Follo: Anette Sundfær Johnsen 10(2).
Beste spillere (kampjury): Mathilde Berner Rømer (Molde Elite), Anette Sundfær Johnsen (Follo).
Utvisninger: Molde Elite 4 x 2 min. + diskvalifikasjon, Follo 4 x 2 min.
Dommere: Håkon Aksdal/Eivind Holager.