Ny seier og veldig stolt trener – Molde

Ny seier og veldig stolt trener

Etter ei litt for lang rekke med tapte kamper har håndballjentan våre slått tilbake med to seirer i løpet av ei halv uke. Mens stormkastene var i ferd med å øke i styrke rundt husveggene i Molde, sørget «jentan» for tremålsseier på bortebane i Bergen.

Fana – Molde Elite 28-31

–  Jeg er utrolig stolt av jentene, de har jobbet veldig godt og konsentrert. Det er lett å bli skjelven når du opplever motgang over tid, men dette har vært en god snuoperasjon, slo trener Tor Odvar fast i TV2-intervjuet etter kampen.

Fana har vært spesielt sterke på hjemmebane og kjempet mange lag ut av stilen der etter at de rykket opp til eliteserien. Trener Erlend Lyssand var kortfattet i sin oppsummering etter kampen denne onsdagen: – I kveld ble vi kriget i stykker på vår egen hjemmebane.

Målvakt Mathilde sto fram med viktige redninger bidro godt til andre seier på rad. Foto: Jon Forberg

Sterk periode inn mot pause

Noen timers forsinkelse på flyavgangen fra Årø tidligere på dagen var ikke helt ideelt, men neppe årsaken til at laget vårt var litt «bakpå» i den første halve omgangen. Riktignok sørget Johanne for 1-0 til oss før det var spilt ett minutt, men så var Fana i førersetet – på det meste med tre mål – helt til samme Johanne satte inn 8-8-målet etter 13 minutters spill. Det var jevnt på måltavla noen minutter etter det, men i løpet av de siste 13 minuttene av første omgang scoret Fana bare to mål, mens moldelaget scoret åtte. Og gikk til pause med 18-12-ledelse.

Blanka fikk mye spilletid og var en drivkraft for laget mot Fana. Foto: Jon Forberg

«Ungjentan» markerte seg

Avstanden virket trygg nok stort sett gjennom hele andre omgang, selv om Fana scoret kampens tre siste mål og fikk pyntet på resultatet. På det meste var ledelsen oppe i sju mål. På veien mot seier hadde målvakt Mathilde flere gode og viktige redninger, som hindret hjemmelaget å komme à jour – og ellers leverte både Blanka og Johanne gode angrepsbidrag.

– Blanka fikk mer spilletid enn hun har hatt tidligere og gjorde en kjempekamp i dag, konstaterte Tor Odvar.

Sentrale bidragsytere var også, som så ofte, spillmotor Christine og kaptein Sherin. Begge endte med åtte scoringer i kampen, og «Kizza» ble kåret til vår beste spiller av kampjuryen – på sin gamle hjemmebane. Men dette var LAGETS seier, jenta!

Larvik på besøk søndag

Kampene kommer tett i denne perioden, og allerede kommende søndag venter hjemmekamp mot Larvik, med kampstart klokka 17.

Kampfakta

Fana – Molde Elite 28-31 (12-18). Rema 1000-ligaen/Eliteserien kvinner. Fana Arena – 431 tilskuere.
Moldes lag (med scoringer): Mathilde Berner Rømer, Lise Slemmen Gussiås, Tina Hustad Holen – Mia Kristine Strand, Christine Karlsen Alver 8(1), Romé Steverink 2, Rikke Larsen Øyerhamn 3, Johanne Halseth Nypan 3, Sherin Obaidli 8, Silje Rekdal, Blanka Kajdon 3, Torine Hjelme Dalen 1, Celina Vatne 3, Marketa Sustackova, Helene Voss Sanner.
Toppscorer Fana: Martine K. Andersen 7(1).
Beste spillere (kampjury): Lina W. Mossestad (Fana), Christine Karlsen Alver (Molde Elite).
Utvisninger: Fana 3 x 2 min., Molde Elite 1 x 2 min.
Dommere: Vegard Klokk Kalløkkebakken/Pål Alexander Valbjør