Hadde sjansen(e) – men holdt ikke helt inn – Molde

Hadde sjansen(e) – men holdt ikke helt inn

Jentan våre leverte en god kamp, ledet lenge – helt til det sto igjen fem minutter. Men angrepskreftene holdt ikke helt inn, og Larvik plukket med seg begge poengene i Molde Arena.

Molde Elite – Larvik HK 24-26

Etter seier i de to foregående kampene, var forventningene til møtet med tabellfireren høye både i hjemmelaget og de drøyt sju hundre tilskuerne. Som fikk oppleve en jevn, spennende og underholdende eliteseriekamp.

Larvik startet skarpest og var oppe i tre måls ledelse både på stillinga 2-5 og 4-7. Faktisk var det flere klasseredninger av vår Mathilde som gjorde at avstanden ikke ble enda større det første kvarteret. Men «de blå» fikk kontakt, kaptein Sherin satte inn 10-10 drøyt to minutter før pause og Christine 11-11 ett minutt seinere. Det var også resultatet halvveis i kampen.

Opp i ledelsen

Snaut fem minutter ut i andre omgang var laget vårt i ledelsen første gang, da Johanne signerte 13-12-scoringa. Og i tjue minutter var det hjemmelaget som hadde et lite grep på kampen, men aldri med større ledelse enn to mål. Det var scoringsstopp for begge lag i sju minutter på stillinga 23-21, men så kom Larvik tilbake, utliknet til 23-23 fem minutter før slutt – og fikk til slutt uttellinga i angrep som avgjorde det hele.

Revansj for Larvik

Målvakt Mathilde fortsatte storspillet også i den lange målløse perioden – hun hadde en redningsprosent på 37 totalt. Men angrepsspillet gikk til slutt i stå for hjemmelaget – og Larvik kontrollerte sluttsekundene inn til tomålsseier. Dermed fikk de også revansjert ettmålstapet mot laget vårt i slutten av september.

Det kan vel kanskje ha hatt betydning for at spillerne våre ble ekstra slitne mot slutten at vi underveis pådro oss seks utvisninger, mot Larviks to? Det koster litt å spille i undertall i åtte minutter mer enn motstanderne, skulle vi tro.

Men jentan viste nok glød og kvalitet i denne kampen til at vi går til sesonginnspurten med optimisme.

Christine ble nok en gang toppscoreren vår, men det holdt ikke helt inn mot Larvik. Kaptein Sherin vår andre spiller på bildet, og Larviks toppscorer Maja Furu Sæteren helt til venstre. Foto: Jon Forberg

Toppscorerduell

Dette var også en liten duell mellom de to mestscorende spillerne i eliteserien så langt. Larviks Maja Furu Sæteren og vår «Kizza» scoret også flest mål av kampens spillere denne gang. Selv om begge fikk stor oppmerksomhet av motstanderne underveis. Totalt står nå de nå med henholdsvis 168 og 121 mål de første 18 serierundene!

Fin opplevelse

Selv om skuffelsen naturligvis var stor hos hjemmelagets spillere og blant tilskuerne, var det altså mye å glede seg over også. Istad AS, som er én av våre viktige støttespillere, var kampsponsor for anledninga. De hadde spandert kampbillett på mange og hadde engasjert den dyktige troppen til Noise/Molde danseklubb, som imponerte med en flott oppvisning i pausen.

Takk også til elevene fra Molde Folkehøgskole, som holdt trykket oppe gjennom hele kampen og sørget for god stemning på tribunene!

To onsdagskamper venter nå

Neste eliteseriekamp følger om halvanna uke, onsdag 14. februar, da serieleder Vipers er tøff motstander i Kristiansand. Ei uke deretter, onsdag 21. februar, er det hjemmekamp i Molde Arena mot Aker – med kampstart klokka 18.30.

Den to andre eliteseriekampene som ble spilt denne søndagen endte slik: Romerike Ravens – Follo 33-27,  Oppsal – Fredrikstad 29-32.

Kampfakta

Molde Elite – Larvik 24-26 (11-11). Rema 1000-ligaen/Eliteserien kvinner, søndag 04.02. Molde Arena – 720 tilskuere.
Moldes lag (med scoringer): Mathilde Berner Rømer, Annick Lipman – Mia Kristine Strand, Christine Karlsen Alver 7(1), Romé Steverink, Rikke Larsen Øyerhamn 4, Johanne Halseth Nypan 2, Sherin Obaidli 6, Silje Rekdal, Blanka Kajdon 1, Torine Hjelme Dalen, Celina Vatne 3, Marketa Sustackova 1, Helene Voss Sanner.
Toppscorer Larvik: Maja Furu Sæteren 9(1)
Beste spillere (kampjury): Mathilde Berner Rømer(Molde Elite), Maja Furu Sæteren(Larvik).
Utvisninger: Molde Elite 6 x 2 min. , Larvik 2 x 2 min.
Dommere: Jo Are Johannessen/Tom Larsen.