Tøft mot topplaget, men lyspunktene fantes – Molde

Tøft mot topplaget, men lyspunktene fantes

Åpningsperioden av begge omgangene var bra og lovende av håndballjentan våre, men i møtet med storfavorittene var det naturligvis ikke nok – og etter hvert ble avstanden stor på måltavla i Kristiansand.

Vipers – Molde Elite 34-20

Vipers er uten poengtap i eliteserien så langt, ikke overraskende, og slo oss klart også i Molde Arena i oktober. Nå er den regjerende europeiske mesteren skikkelig i siget igjen også i Europa – så stjernegalleriet i sørlandsbyen denne onsdagen var en hard nøtt for laget vårt.

Ledet med to mål

Kaptein Sherin satte inn kampens første mål etter 41 sekunders spill, og vi var foran med to mål da Torine satte inn 8-6-målet etter åtte minutter. Men Vipers var i ledelsen første gang bare to minutter seinere og kontrollerte greit deretter. Utover i den første omgangen ble det for mange tekniske angrepsfeil og bomskudd for våre. Ved pause ledet Vipers så klart som 22-11.

Så ble det bedring igjen etter garderobepraten, vi scoret andre omgangs to første mål og ti minutter før slutt var avstanden fortsatt «bare» elleve mål (28-17). Det kunne ha holdt seg slik, men så misbrukte vi to ballkontroller det siste halvminuttet og Vipers økte i stedet til 34-20 med to seine scoringer. Målvakt Ine, som sto andre omgang, hadde en redningsprosent på 35 og bidro til at det ble jevnere etter pause.

Johanne markerte seg godt mot en tøff motstander, var toppscorer sammen med kaptein Sherin og ble kåret til vår beste spiller. Foto: Jon Forberg

Kåret til vår beste

Johanne scoret 14 mål for rekruttlaget vårt i 2. divisjon i forrige uke og var motivert og modig i spillet sitt også i møtet med Vipers. Hun var lagets toppscorer, sammen med Sherin, og hadde dessuten flest målgivende pasninger av våre spillere. Hun ble fortjent kåret til beste spiller av arrangøren i Aquarama.

Aker gjester Molde Arena

Fra topp til bunn på motstanderstigen, tabellen tatt i betraktning, i løpet av ei uke for laget vårt. Fra Vipers til Aker, som kommer til Molde Arena neste onsdag (21.02). Kampstart er klokka 18.30. Oslo-laget ligger altså nederst på tabellen i øyeblikket, men har virkelig imponert i enkelte kamper – som da de slo oss klart på hjemmebane i september og Sola på bortebane for ei uke siden. Dette blir interessant – og viktig!

De andre eliteseriekampene som ble spilt denne onsdagen endte slik:

• Storhamar – Byåsen 36-18
  • Fana – Romerike 32-27
  • Gjerpen – Sola 24-32.

Kampfakta

Vipers – Molde Elite 34-20 (22-11). Rema 1000-ligaen/Eliteserien kvinner. Aquarama, Kristiansand – 1126 tilskuere.
Moldes lag (med scoringer): Mathilde Berner Rømer, Ine Karlsen Stangvik – Mia Kristine Strand 1, Christine Karlsen Alver 2(1), Romé Steverink 3, Rikke Larsen Øyerhamn, Johanne Halseth Nypan 4, Sherin Obaidli 4, Silje Rekdal, Blanka Kajdon 2, Torine Hjelme Dalen 1, Celina Vatne 2, Marketa Sustackova 1.
Toppscorer Vipers: Tuva Høve 9(3).
Beste spillere (kampjury): Julie S. Poulsen (Vipers), Johanne H. Nypan (Molde Elite).
Utvisninger: Vipers 3 x 2 min., Molde Elite ingen.
Dommere: Morten Isachsen/Ronny André Hell