Tomålstap i målskredet – Molde

Tomålstap i målskredet

Håndballjentan våre innledet og avsluttet kampen glimrende, men i et realt scoringsskred skaffet Sola seg et stort nok forsprang midtvegs i oppgjøret til å vinne den severdige kampen i Molde Arena.

Molde HK Elite – Sola HK 35-37

72 scoringer hører til sjeldenhetene i kvinnenes eliteserie, spesielt når det til slutt bare skiller to scoringer mellom lagene. Det skilte ti poeng på tabellen mellom lagene før avkast, og det ga Sola-laget et fortjent favorittstempel. Men våre «jenta» gikk offensivt og motivert til verket, ledet 9-6 etter drøyt ti minutters spill og bekreftet den fremgangen vi har kunnet se den siste tida.

Overtok og økte ledelsen

Men bare sju minutter seinere var Sola foran for første gang i kampen (11-12), og økte deretter jevnt og trutt til halvtidsledelse med fem mål (14-19). Uttellinga i angrep var således ikke så imponerende hos hjemmelaget de siste tjue minuttene inn mot pause – altså fem scoringer. Sola økte ledelsen til åtte mål på det meste i andre omgang, det sto 19-27 på måltavla da tolv minutter var unnagjort. Og forsvarsjobben var heller ikke på høyde blant «de blå» på banen.

Målvakt Ine leverte flere fine redninger, men fikk for lite hjelp av forsvaret foran seg i møtet med Sola. Foto: Jon Forberg

Gode Ine-bidrag

Derfra og inn stemte det bedre for moldelaget. Målvakt Ine noterte seg for mange flotte redninger (redningsprosent på 31 totalt), og bidro til lagets solide innspurt. I angrepsdelen var det mange som fant veien, og avstanden skrumpet altså inn til bare to mål før sluttsignalet lød. Hadde kampen vart i ti minutter til, så kanskje?Men Sola hadde god nok kontroll innenfor den timen som gjaldt, anført av toppscorer og landslagsspiller Kristina Novak.

Trener Tor Odvar var godt fornøyd med 35 scoringer for laget sitt, men slett ikke fornøyd med forsvarsdelen da han overfor Rbnett oppsummerte etter kampslutt:

– Vi er gode med ball i dag, men jeg tror aldri jeg har sett oss så tafatte defensivt. Alle utespillerne bør si unnskyld til Ine, enkelt og greit. Det er ikke lov å gi en målvakt så lite hjelp i en kamp. Det var en periode der vi like gjerne kunne satt ut noen sånne «Air-body»»-markører som vi bruker på trening, sa treneren.

Timålsscorere hos begge lag

«Kizza» toppet scoringslista for hjemmelaget med ti fulltreffere, halvparten på sjumeter. Hun ble også kåret til lagets beste. Kristina Novak kopierte dette på Solas side – ti scoringer og lagets beste.

Ps. Solas Lene Kristiansen Tveiten skal spille for Molde Elite fra sommeren av. Hun markerte seg med fire scoringer og gode bidrag ellers mot sine neste lagvenninner. Vi gleder oss!

Timålsscorer og «lagets beste», Christine markerte seg som vanlig godt i angrepsspillet vårt. Foto: Jon Forberg

Anniken & Co neste utfordring

Ny hjemmekamp venter neste tirsdag, 19. mars. Da er tabelltoer Storhamar, med vår Anniken i spissen, attraktiv motstander. Kampstart er klokka 18.30. Kampen skulle egentlig spilles søndag 17. mars, men da er Storhamar opptatt med bortekamp mot tyske Thüringer.

De to andre eliteseriekampene denne søndagen endte slik:

• Tertnes – Byåsen 31-28
  • Storhamar – Vipers 20-30.

Kampfakta

Molde HK Elite – Sola HK 35-37 (14-19). Rema 1000-ligaen/Eliteserien kvinner, søndag 10.03. Molde Arena – 616 tilskuere.
Moldes lag (med scoringer): Ine Karlsen Stangvik, Lise Slemmen Gussiås, Tina Hustad Holen – Mia Kristine Strand 4, Christine Karlsen Alver 10(5), Romé Steverink, Rikke Larsen Øyerhamn 2, Johanne Halseth Nypan 4, Sherin Obaidli 6, Silje Rekdal, Blanka Kajdon 2, Mie Blegen Stensrud, Torine Hjelme Dalen, Celina Vatne 6, Marketa Sustackova 1.
Toppscorer Sola: Kristina Novak 10.
Beste spillere (kampjury): Christine Karlsen Alver (Molde Elite), Kristina Novak (Storhamar).
Utvisninger: Molde Elite 2 x 2 min. + rødt kort, Storhamar 2 x 2 min.
Dommere: Vegard Klokk Kalløkkebakken/Pål Alexander Rambjør