Ble hektet av for tidlig – Molde

Ble hektet av for tidlig

Tabelltoer Storhamar skaffet seg et forsprang tidlig i tirsdagens eliteseriekamp i Molde Arena, og vant oppskriftsmessig mot håndballjentan våre.

Molde HK Elite – Storhamar Elite 22-29

Moldelaget var på skuddhold, i dobbel forstand, mange nok ganger det første kvarteret av kampen, men misbrukte for mange av sjansene. Det skal Storhamar-målvakt Eli Marie Raasok ha sin gode del av æren for, men skuddavleveringa ble også litt for lett å lese i noen tilfeller.

Forsvarsjobben «holdt mål»

Målvakt Ine og forsvaret foran henne holdt egentlig bra unna lenge i den første omgangen, men uttellingen framover var altså ikke god nok til å holde følge. Johanne scoret vårt første mål etter seks minutters spill. Storhamar var oppe i sju måls ledelse drøyt seks minutter før pause, men Romé og Blanka reduserte avstanden til fem mål (10-15) før lagene gikk i garderoben.

Johanne scoret flittig i innspurten og fem mål totalt mot Storhamar, og ble kåret til vår beste spiller i tirsdagens kamp. Foto: Jon Forberg

God innspurt nok en gang

Drøyt halvveis i andre omgang var gjestenes ledelse økt til tolv mål (13-25). Som i hjemmekampen mot Sola forrige helg kom imidlertid moldelaget sterkere mot slutten av kampen, og reduserte tapet til sju mål. Johanne, som var vår første målscorer, markerte seg også godt i innspurten med ytterligere fire fulltreffere da.

Gamle kjente markerte seg

Storhamar kom direkte til Molde fra Tyskland etter å ha slått hjemmelaget Thüringer 39-35 i den første av to kvartfinalekamper i Europaligaen. «Vår» Anniken Obaidli scoret ti mål i den kampen, og tidligere moldespiller Mathilde Rivas-Toft scoret tre. De to var også blant de mest toneangivende spillerne i Molde Arena: Anniken var Storhamars toppscorer med sju mål, Mathilde fulgte opp med fem.

Også Sherin (t.v.) noterte seg for fem scoringer i kampen, det samme hadde tidligere moldespiller Mathilde Rivas-Toft for Storhamar. Foto: Jon Forberg

To bortekamper neste

Nå venter to bortekamper for laget vårt, først mot Romerike Ravens kommende søndag, 24. mars, og så mot Tertnes nesten en måned etterpå, torsdag 18. april – etter påske og en landslagspause. Vi har vel noe uoppgjort(?) mot begge disse lagene etter henholdsvis to- og tre-målstap hjemme i Molde Arena. Deretter står bare siste runde i eliteserien igjen, hjemme mot Byåsen søndag 21. april.

PS. Gladnyhet for Romé, som er tatt ut i den nederlandske troppen til EM-kvalifiseringskampen mot Finland søndag 7. april!

Kampfakta

Molde HK Elite – Storhamar Håndball Elite 22-29 (10-15). Rema 1000-ligaen/Eliteserien kvinner, tirsdag 19.03. Molde Arena – 616 tilskuere.
Moldes lag (med scoringer): Mathilde Berner Rømer, Ine Karlsen Stangvik – Mia Kristine Strand, Christine Karlsen Alver 5(4), Romé Steverink 2, Rikke Larsen Øyerhamn, Johanne Halseth Nypan 5, Sherin Obaidli 5, Silje Rekdal, Blanka Kajdon 1, Mie Blegen Stensrud, Torine Hjelme Dalen 2, Celina Vatne 2, Marketa Sustackova.
Toppscorer Storhamar: Anniken Obaidli 7(2).
Beste spillere (kampjury): Johanne Nypan (Molde Elite), Eli Marie Raasok (Storhamar).
Utvisninger: Molde Elite 1 x 2 min., Storhamar 1 x 2 min.
Dommere: Rebecca Røsberg Skjold/Antonie Seierstad Dale.