Håndballfest på bestilling – Molde

Håndballfest på bestilling

Sluttspillkampen fortsetter for moldejentan med femmålsseier i kvartfinalereturen mot Larvik. Frænahallen i Elnesvågen ble valgt som hjemmearena denne mandagskvelden, publikum svarte på invitten, fylte tribunene og bidro sterkt til å gjøre dette til en håndballfest.

Molde HK Elite – Larvik HK 32-27

– Fantastisk! Jeg tror begge lag satte pris på det. Det er noe helt annet å spille håndball med det trykket som er her, enten du er hjemmelag eller bortelag. Det er så mye energi i det, sa trener Tor Odvar Moen til Rbnett etter denne fine oppturen for laget.

Dette er den eneste av de fire kvartfinaleduellene som går til en tredje og avgjørende kamp. Den skal spilles torsdag og da har Larvik igjen hjemmefordelen.

Håndballjentan våre leverte en flott kamp og slo Larvik, og publikum i Frænahallen bidro sterkt til å gjøre denne kvatfinalekampen til en håndballfest. Foto: Jon Forberg

Motiverte og besluttsomme

Larvik vant med seks mål i den første hjemmekampen for ei snau uke siden, og verken Tor Odvar eller spillerne våre var fornøyde med prestasjonen eller besluttsomheten da. Det ble rettet på nå, for moldelaget var «på» fra første minutt – og holdt trykket oppe da den ellers jevne kampen ble avgjort det siste kvarteret. Det sto 16-15 i vår favør etter første omgang, men lagene fulgte hverandre tett fram til 22-22 snaut midtveis i den andre.

Mange bidragsytere

Fra og med Marketas 23-22-scoring var vi i ledelsen helt inn, og med seks måls avstand på det meste. Det var gode bidrag fra mange i sluttminuttene. «Kizza» var tilbake i scoringsmodus og ble vår toppscorer med sju mål (fire på straffekast) på sju avslutninger, Runa fulgte opp med seks scoringer og ble nok en gang kåret til lagets beste. Kaptein Sherin var også igjen en flittig målscorer – denne gang med fem fulltreffere.

Fem spillere som forlater moldelaget etter denne sesongen ble takket av med blomster etter kampen. Fra venstre: Sherin, Ine, Blanka, Mathilde og Christine. Foto: Jon Forberg

Løft i forsvarsjobben

Det som ellers bidro godt til seieren var gode forsvarsaksjoner og skuddblokkeringer av midtforsvaret, og godt målvaktspill av Ine. Larviks storscorer Maja Furu Sæteren var som vanlig vanskelig å temme, og hun fikk dusinet fullt av mål også her – men fikk tøffere motstand nå.

– Jeg tror kanskje vi hadde litt mer krefter å kjøre med på slutten enn Larvik. Det var noen spillere der som må jobbe hardt veldig lenge. Men all ære til oss for det. Jeg syns vi spiller en god kamp, oppsummerte Tor Odvar til Rbnett.

Håndballgruppa i Elnesvågen fortjener all mulig ros for å ta utfordringen med å være vertskap for denne sluttspillkampen og ikke minst for gjennomføringen. Molde Arena vil naturlig nok fortsatt være vår normale hjemmearena, men dette gir definitivt mersmak. Takk til alle dere!

Ine jubler etter én av mange gode redninger i kvartfinalekampen i Elnesvågen. Foto: Jon Forberg

De andre returkampene i kvartfinalene i sluttspillet denne uka:

  • Fredrikstad – Sola 21-37
  • Oppsal – Storhamar 27-39
  • Gjerpen – Vipers 19-33.

Det betyr at Sola, Storhamar og Vipers er klare for semifinaler i sluttspillet.

Kampfakta

Molde HK Elite – Larvik HK 32-27 (16-15). Rema 1000-ligaen/Eliteserien kvinner, kvartfinale sluttspill, mandag 29.04. Frænahallen – 500 tilskuere, «stinn brakke».
Moldes lag (med scoringer): Mathilde Berner Rømer, Ine Karlsen Stangvik – Mia Kristine Strand, Christine Karlsen Alver 7(4), Romé Steverink 3, Rikke Larsen Øyerhamn 3, Johanne Halseth Nypan 2, Runa Heimsjø Sand 6, Sherin Obaidli 5, Silje Rekdal, Blanka Kajdon, Mie Blegen Stensrud, Torine Hjelme Dalen, Celina Vatne 3, Marketa Sustackova 3. 
Toppscorer Larvik: Maja Furu Sæteren 12(4).
Beste spillere (kampjury): Runa Heimsjø Sand (Molde Elite), Maja Furu Sæteren (Larvik).
Utvisninger: Molde 2 x 2 min., Larvik 2 x 2 min.
Dommere: Jo Are Johannessen/Tom Larsen