Ettmålstap og sesongslutt – Molde

Ettmålstap og sesongslutt

Vi hadde muligheten, ledet ved pause og hadde uavgjort drøyt midtveis i andre omgang, men denne gangen var det Larvik som tok føringen i kampavslutninga. Dermed er kampsesongen over for håndballjentan våre, mens Larvik skal spille semifinalekamper i sluttspillet.

Larvik HK – Molde HK Elite 28-27

Mange av spillerne våre så ut til å mangle mye av den selvtilliten og besluttsomheten som preget laget i mandagens flotte kamp i Frænahallen. Selv om kampen i Jotron Arena var jevn resultatmessig nesten hele veien og seierssjansen var der, var det mye som ikke stemte for laget vårt – spesielt i angrepsspillet.

Johanne var framtredende moldespiller i den tredje avgjørende kvartfinalekampen mot Larvik, og var lagets beste spiller i det som ble siste kamp i sesongen. Foto: Jon Forberg

Stivt i angrep

Det gikk for sakte og vi angrep ikke rommene nok, som trener Tor Odvar påpekte allerede i første timeout etter et kvarters spill. Det førte igjen til at Larvik fikk mange nok kontringsmuligheter til både å henge med og til slutt avgjøre kampen.

Hjemmelaget avgjorde egentlig kampen med to kjappe mål til 28-24-ledelse da vi var i undertall (kampens eneste utvisning) i sluttminuttene og kontrollerte det hele da – selv om én scoring av Johanne og to av Sherin var kampens tre siste.

To som innfridde

Kaptein Sherin ble også vår toppscorer med sine seks mål, men var klar i sin dom etter sin siste kamp i moldedrakta før overgangen til rumensk håndball.

– Dette var kjipt, vi rotet bort seieren og har oss selv å takke.

Johanne fulgte nærmest på målstatistikken med fem, og sto i tillegg for åtte målgivende pasninger. Kampjuryen i Larvik kåret henne til vår beste spiller – og det var helt fortjent.

– Johanne var kvikk i dag, og den som hele tiden satte fart og skapte muligheter, slo også Tor Odvar fast etter kampen.

Sherin var toppscorer og presterte godt også i sin siste moldekamp før overgangen til rumensk håndball, men syntes laget «rotet bort» seieren i Larvik. Foto: Jon Forberg

Kampfakta

Larvik HK – Molde HK Elite 28-27 (15-16). Rema 1000-ligaen/Eliteserien kvinner, kvartfinale sluttspill k kamp 3, torsdag 02.05. Jotron Arena – 355 tilskuere.
Moldes lag (med scoringer): Mathilde Berner Rømer, Ine Karlsen Stangvik – Mia Kristine Strand 2, Christine Karlsen Alver 4(3), Romé Steverink 1, Rikke Larsen Øyerhamn 3, Johanne Halseth Nypan 5, Runa Heimsjø Sand 3, Sherin Obaidli 6, Blanka Kajdon 1, Mie Blegen Stensrud, Torine Hjelme Dalen, Celina Vatne 1, Marketa Sustackova 1. 
Toppscorer Larvik: Maja Furu Sæteren 7(2).
Beste spillere (kampjury): Guro Ramberg (Larvik), Johanne Halseth Nypan (Molde Elite).
Utvisninger: Larvik ingen, Molde Elite 1 x 2 min.
Dommere: Magnus Muri Nygren/Andreas Daviknes Borge