Synne var lyspunktet mot Sola – Molde

Synne var lyspunktet mot Sola

I kapteinens fravær fikk Synne jobben både i midtforsvaret og på «linja» i angrep. Den oppgaven løste hun bra, hun ble både håndballjentans toppscorer og kåret til lagets beste.

Men etter en strålende åpning og 10-6-ledelse etter elleve minutters spill, ble det bråstopp for hjemmelaget – og først og fremst stor feilprosent i angrepsspillet. Neste scoring kom først 13 minutter seinere, og da hadde Sola satt inn sju strake!

Sola holdt trykket oppe

Også gjestene opplevde måltørke i en periode, og tre minutter før pause var de blå à jour igjen på stillinga 13-13. Sola scoret imidlertid omgangens to siste mål, og beholdt ledelsen gjennom hele andre omgang. Det var tre mål mellom lagene åtte minutter før slutt, men Sola-spillerne beholdt trykket og entusiasmen helt inn og kunne innkassere en solid 30-23-seier.

Synne fikk en hel kamp i kaptein Sherins fravær, ble toppscorer og kåret til lagets beste. Foto: Jon Forberg

Sentrale spillere manglet

Vi manglet både toppscorer Mona og kaptein Sherin i denne viktige kampen. Mona måtte som kjent forlate banen med en lårskade før pause i forrige hjemmekamp, og sto også over bortekampen mot Tertnes i helga. På tirsdagens trening fikk kaptein Sherin en fingerskade som gjorde det umulig å spille denne kampen mot Sola. Også Sola måtte klare seg uten én av sine nøkkelspillere i Molde Arena denne onsdagskvelden, toppscoreren og landslagsspilleren Kristina Novak.

De tre andre eliteseriekampene onsdag kveld endte slik: Fana – Vipers 25-31, Romerike – Storhamar 20-33.

Kampfakta

Molde Elite – Sola 23-30 (13-15). Eliteserien kvinner. Molde Arena – 790 tilskuere.
Moldes lag (med scoringer): Mathilde Berner Rømer, Ine Karlsen Stangvik – Mia Kristine Strand, Christine Karlsen Alver 4 (2), Rikke Larsen Øyerhamn (2), Thale Rushfeldt Deila 2, Johanne Halseth Nypan 4, Elise Skinnehaugen 3, Mie Blegen Stensrud, Torine Hjelme Dalen, Celina Vatne 2, Synne Fossheim 6, Helene Voss Sanner, Anastasija Marsenic.
Toppscorere Sola: Martine Wolff 6 (1), Lene Kristiansen Tveiten 6 (3), Kristiane Knutsen 6.
Beste spillere (kampjury): Synne Fossheim (Molde), Kristiane Knutsen (Sola).
Utvisninger: Molde Elite 1 x 2 min., Sola 1 x 2 min.
Dommere: Vidar Larsen/Tor Brede Launes.