Takk for sist til Ravens – ny viktig borteseier – Molde

Takk for sist til Ravens – ny viktig borteseier

Håndballjentan våre spilte inn en ny topoenger i bortekampen mot Romerike Ravens søndag, og revansjerte dermed hjemmetapet i januar. Det var svært viktig også i forhold til tabellsituasjonen. Sluttresultatet ble 28-25 i vår favør.

Moldejentan brukte noen minutter på å komme skikkelig i gang med kampen i Skedsmohallen, for Ravens ledet 3-0 før det var spilt to minutter! Toppscorer Mona satte inn sitt og lagets første mål etter fire minutters spill, og ni minutter seinere var vi à jour for første gang da Christine utliknet til 5-5.

Tre ganger Synne

Ytterligere fire minutter seinere sendte Synne jentan i ledelsen for første gang på stillinga 7-8 – og siden var hjemmelaget aldri i ledelsen. Synne scoret også de to neste målene. Ved pause var stillinga 13-11 i vår favør. Ravens var oppe på uavgjort et par ganger i andre omgang, seinest på stillinga 23-23 ni minutter før slutt. Men Tor Odvars arbeidsgjeng holdt unna i spennende sluttminutter, og dermed kunne de sette nok en borteseier inn på kontoen.

Mona leverte elleve scoringer og mange andre gode bidrag til seieren mot Romerike Ravens. Bildet er hentet fra en tidligere kamp. Foto: Jon Forberg

Forsvarsspillet «satt» bra

Underveis ble det både bomskudd og tekniske angrepsfeil på begge lag, men flest for hjemmelaget. Forsvarsspillet fungerte bra også i denne kampen, som i hjemmekampen mot Larvik sist onsdag. Og bakerst leverte målvakt Ine en ny god kamp, noterte seg for 13 redninger – som ga en redningsprosent på 38.

– Jeg er utrolig godt fornøyd , jentene løste de fleste utfordringene. Forsvarsspillet satt godt, og vi skapte mye bra også framover. Selv om de ble mange utvisninger og litt kaotisk i perioder, sa Tor Odvar etter kampen.

Treffsikre Mona

Mona var altså nok en gang toppscoreren, med elleve fulltreffere – to av dem på sjumeter, og ble kåret til lagets beste av den lokale juryen. Til tross for at hun også fikk spesialoppvartning av Ravens-forsvaret i andre omgang. Hun hadde også gode forsvarsaksjoner, blant annet et supert returløp i første omgang.

Thale måtte stå over kampen, etter skaden hun pådro seg i kampen mot Larvik onsdag.

De tre andre eliteseriekampene som ble spilt denne helga: Aker – Storhamar 28-29, Fana – Sola 25-26, Fredrikstad – Larvik 27-27, Vipers – Tertnes 44-21. Kampen mellom Volda og Byåsen er utsatt.

Hjemmekamp mot Volda

Nå venter hjemmekamp i Molde Arena mot Volda neste søndag, 19.mars, med kampstart klokka 17.

Kampfakta

Romerike Ravens – Molde Elite 25-28 (11-13). Eliteserien kvinner. Skedsmohallen – 510 tilskuere.

Moldes lag (med scoringer): Mathilde Berner Rømer, Ine Karlsen Stangvik – Mia Kristine Strand 1, Mona Obaidli 11 (2), Christine Karlsen Alver 1, Rikke Larsen Øyerhamn 1, Johanne Halseth Nypan 2, Sherin Obaidli 2, Elise Skinnehaugen 5, Mie Blegen Stensrud, Torine Hjelme Dalen, Celina Vatne 2, Synne Fossheim 3, Anastasija Marsenic.

Toppscorere Romerike: Anniken Wollik 6 (3), Maja Muri 6.

Beste spillere (kampjury): Anniken Wollik (Romerike), Mona Obaidli (Molde).

Utvisninger: Romerike 4 x 2 min., Molde Elite 5 x 2 min.

Dommere: Jo Are Johannessen/Tom Larsen.